Espen Solberg (18), Jonas Peitersen (17), og Eirik Athammer (17) er tre musikanter fra Hitra som gjennom samarbeid har blitt et band som mange kjenner til over hele øyregionen og lengre enn det.

De er aktive i arbeidet sitt, så spillejobber får de stadige. Snart braker det løs igjen. Denne gangen i Ægirsalen den 19. oktober, der de skal spille både egenproduserte og cover-låter. På gruppas Facebook-side har allerede et 40-tall sagt at de kommer på konserten, så her kan det nok bli fullt hus.

Det hele startet…

For seks måneder siden begynte guttene samarbeidet i Reload. På en opptaksprøve gjennom kulturskolen hvor man kunne få videre undervisning, trengte Espen medhjelpere. Det var da Jonas og Eirik kom inn i bildet.

– Vi skulle egentlig stille opp hver for oss, men det ble ikke slikt, forteller Eirik.

– Vi stilte opp som et band der og da, for å hjelpe Espen. Etter den tid har det blomstret opp med spillejobber her og der, forteller guttene.

ØYUNGDOM - LES FLERE SAKER OM UNGE HER

Guttene har varierte erfaringer innenfor musikk. Jonas og Eirik spilte gitar sammen da de var små, men da årene gikk, ble det litt mere utfordringer og individuelle øvinger.

Eirik spiller trommer i bandet, noe han har drevet med i to år. Espen har spilt bass i tre år, og Jonas ni år på gitar. Tilfelles har gutta at de synger ved siden av instrumentene.

– Hvorfor musikk?

– Tja, det er jo utrolig gøy og spennende. En mulighet til å leke seg, og la det bli litt utfordrende, sier Eirik rolig, mens de to andre har litt mer sterke bånd til akkurat dette.

– Enkelt og greit; det er en måte å utrykke følelser på. Og det å kunne leve seg inn i det, legger de to andre til.

Inspirasjonskildene til gutta er veldig varierte, men de spiller som oftest indirock og poprock.

– Grunnen til at vi spiller den type musikken vi gjør, er fordi vi føler det blir litt utfordrende, forteller Jonas.

‘’Skal erobre verden!’’

– Ja, jeg skal så klart erobre verden med den syke gitarspillingen min, ler Jonas.

Gutta har ingen fastslåtte planer med tanken på fremtiden. De kommer alltid til å ha musikken ved siden av alt det andre, så om det er noe å satse fullt på, kan de nå ikke svare på.

– Om det ikke blir noe ‘’superstar’’-opplegg av det, kommer vi til å få oss en jobb innenfor musikk, forteller de bevisste..

–Blir det en del øving?

– Tja, egentlig ikke, forteller Espen. - Det er vel mest øving før visse arrangementer da, men ellers er det jo en gang i uka og individuelle øvinger ellers. Null stress!

Skal gjøre inntrykk

Reload har gjort seg godt kjent i øyregionen, og mere inntrykk skal de gjøre.

– Det blir en del spiller jobber i oktober og november, og blant dem er det en konsert i Ægirsalen, forteller Jonas stolt.

– Så for dere som ikke har fått muligheten til å oppleve Reload, har dere en mulighet i helga, avslutter gutta med tomlene oppe!