Sputnik, eller Knut Storbukås som han egentlig heter, fikk tøff medfart av kritikerne da han startet karrieren. Men han ble elsket av sitt publikum, og Sputnik er nærmest blitt en levende legende med en mengde opptredener i inn og utland.

I dag var det øyregionen som sto for tur, hvor Frøya sykehjemmet og Hitra nærmiljøsenter sto på lista over spillesteder. Konserten er kommet i stand gjennom Den kulturelle spaserstokken, og dagligstua på sykehjemmet var fyllt opp med beboere, ansatte og noen pårørende da Sputnik og kona Vivian gjorde seg klare for å underholde.

Kunne tekstene

Sputnik startet like godt med sangen som han kanskje er aller mest kjent med, "Nå skal vi skilles Johanne", før han fulgte på med blant annet "Ungkarsvalsen", "Nidelven" og "Zansibar".

Under valsen ble tilhørerne oppfordret til å ta seg en dans, og da viste vaktmester Øyvind Johansen at han kan mer enn å reparere og fikse. Han bød opp en lett protesterende Kolbjørg Edvardsen, som likevel så ut til å trives i dansetakt med vaktmesteren.

- Er det noen av dere som kan "Lørdag hele uken"? spurte artisten, men fikk bare hoderisting til svar. Men når han begynte å synge viste det seg at det var flere som i alle fall kunne refrenget.

- De lurte deg, smilte Sputniks kone Vivian.

- Vi har lurt deg flere ganger, lo Marie Ervik, som var en av beboerne som sang ivrigst med, og som var strålende fornøyd etter konserten.

Spesialhilsen

Vivian og Knut "Sputnik" Storbukås benyttet også anledningen til å fortelle om barnehjemmet de støtter på Thailand, hvor ekteparet ferierer i mange uker hvert år. De to har holdt konserter, basarer og utlodninger til dette barnehjemmet, og fått inn 750 000 kroner i løpet av fire og et halv år.

Paret hadde også med en hilsen fra Ingar på Thailand, til hans mor, Berntine Mauseth som bor på Frøya sykehjem. En hilsen Berntine satte stor pris på å få.

Tre kvarter går fort, og beboerne på sykehjemmet kunne helt sikkert tenkt seg og høre mer sang og spill fra lastebilsjåføren fra Telemark. Men Sputnik måtte videre. Han ville gjerne se Titran i stormen før han skulle på Hitra for å underholde.

De, og kanskje helst de ansatte, som hadde håpet å kjøpe seg en mye omtalt Sputnik-truse ble snytt for den suveniren, da artisten var utsolgt for alle slike effekter.