Barman janitsjar inviterte til 50-årsmarkering i Hitra kirke lørdag kveld. 15 spente korpsmedlemmer leverte en helaften med musikk. Programmet var svært variert og både brudemarsjer, filmmusikk og en gammel Grand Prix-låt stod på repertoaret. Det var rundt 60 innbetalte som fikk en god konsertopplevelsen. I tillegg til korpsmusikken sang Gabriëla Lukassen flere sanger.

Solbrente øreflipper

Flere av korpsmedlemmene ble trukket fram og særlig de som hadde holdt ut lengst.

- Ole Ivar Lien har vært med fra a til å, forteller konferansier Randi Lundquist.

Lien spiller trommer og får skryt for sitt gehør og pågangsmotet når han drasser med seg trommer, triangel og skrangel gjennom gangene. Han startet som aspirant i 1978 og siden da har han vært fast inventar i korpset i nesten alle år. Hvis han skal trekke fram en av hendelsene han husker godt fra de årene han har vært med, blir det da korpset dro til Vestnes for å spille i 1979. Korpset hadde fått nye uniformshatter og to av medlemmene hadde blitt så solbrente på øreflippene at det grenset mot tredjegradsforbrenning. Ord som vannblemmer og kjøttsår ble brukt for å beskrive de utsatte, solbrente kroppsdelene.

- Det er det jeg sitter igjen med etter den turen, sier Lien.

Det er denne episoden de andre korpsmedlemmene også husker fra turen, det de derimot ikke husker er hvor de spilte.

All grunn til å være stolt

Janitsjarkorpset ble startet i 1966 av rektor Helge Nilsberg og velvillige foreldre. Det ble investert i uniformer og instrumenter. Oppigjennom 70- og 80-åra skiftet Arne Johansen, Hans Olav Ulveseth og Stig Are Lysø på å dirigere korpset. I 2002 blir det en pause i korpsets historie, men likevel greier de å få til korpsmusikk på 17. mai med unntak av to år. I 2014 etablertes det et nytt styre og voksenkorpset får både gamle og nye medlemmer. Gerard Rooker tiltrer som dirigent og vel to år senere sitter de i Hitra kirke og holder konsert på 50-årsmarkeringen. Publikum er også veldig fornøyd med konserten.

- De har et engasjement som gjør det artig å høre på, forteller Hallgerd Yttereng som har fulgt korpset i flere år.

Dirigent Rooker er selv svært fornøyd med konserten.

- Det blir noe annet enn å øve på skolen og korpset har bare hatt fire offentlige konserter før denne, sier han.

Han forteller at medlemmene selv er veldig fornøyd, og at de nesten virket overrasket over at det gikk så bra.

- De har all grunn til å være stolt. Det er en stor omstilling å gå fra øvingslokalet til konsertlokalet, mener han.