Hvem vinner Frivillighetsprisen 2014? Vi i Norge er verdensmestere i frivillighet. Over halvparten av befolkningen gjør frivillig arbeid. Allerede nå kan du være med på å bestemme hvem som skal bli feiret av kulturministeren og en samlet frivillighet i begynnelsen av desember.

-    Den norske frivilligheten står for en verdiskaping tilsvarende utrolige 101 milliarder kroner. Bak dette tallet finner vi millioner av frivillige, og med Frivillighetsprisen ønsker vi å feire de aller mest engasjerte blant disse, sier Rigmor Aasrud, stortingsrepresentant (Ap) og jurymedlem for Frivillighetsprisen

Kroner og øre kommer i tillegg til den ikke-målbare avkastningen, i form av inkluderende nærmiljøer, glede og gode opplevelser, tillit mellom naboer og vennskap mellom barn.

-   Denne fantastiske summen av verdier er det engasjerte mennesker ute i nærmiljøene som står bak! Ved å nominere kandidater til Frivillighetsprisen hjelper folk flest oss med å sette navn på disse menneskene, sier Birgitte Brekke, generalsekretær i Frivillighet Norge.

Publikum kan nominere kandidater fram til 5. september på www.frivillighetnorge.no/frivillighetsprisen

I 2011 var Ann-Bjørg Strøm fra Fillan nominert til Frivilligprisen 2011, og ble bl.a. presentert på TV. Kjenner du noen som fortjener årets pris?

Etter at fylkene har kåret hver sin vinner, plukker den nasjonale juryen ut fem kandidater som blir presentert på TV2 God Morgen Norge. Deretter får publikum stemme fram sine favoritter. I fjor avga over 24.000 nordmenn sin stemme.

Frivillighetsprisen er nasjonal og kaster glans over den store frivillige innsatsen som nedlegges av folk hver dag, hele året – over hele landet. I 2013 gikk prisen til de frivillige i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad i Sør-Trøndelag