Anders Jektvik (29) fra Hitra opptrer fredag i Norske Talenter på TV2.

- Jeg var meget nervøs da jeg sto foran dommerne, men jeg vet ikke om det gikk utover prestasjonen. Det verste var kanskje å snakke om seg selv, det var noen spørsmål som jeg kanskje ikke hadde tenkt så mye på, og jeg stotret og hakket litt. Men jeg håper de redigerer det i min favør, sier Jektvik til lokalavisa.

Videre etter audition

Norske Talenter er inne i sin femte sesong, og er et talentprogram der alle som har glede av å stå på en scene og underholde andre kan delta.  Dommerpanelet består av juryleder Mia Gundersen, Alex Rosén og Adil Khan. Programledere er Solveig Kloppen og Stian Blipp Glopholm.

Anders Jektvik meldte seg på Norske Talenter i sommer og gikk videre etter en audition i Oslo.

- I opptaket på fredag synger jeg en egen sang som heter ”Bare sand”. Den handler om de som liker å være opp om natta, og kanskje har sklidd litt ut. Jeg har selv sittet mang ei natt og kopet og skrevet sanger, det er ofte da min inspirasjon kommer, sier Jektvik, som håper at hans TV-opptreden vil hjelpe på karrieren.

Vil gripe sjansen

- Jeg lever jo av å spille musikk, men det blir mye pub-jobbing. Så det hadde vært fint å kunne leve av å spille sine egne sanger som har et eget uttrykk. Når jeg nå står på scenen vil jeg gripe den sjansen, sier Jektvik.

Han vil ikke avsløre om han går videre etter fredagens program.

- Jeg kan jo si at jeg håper jeg går videre. Det er det dommerne som bestemmer, og jeg føler at de ga profesjonelle tilbakemeldinger, mener Jektvik.

Lokalt er Jektvik kjent for mange kulturelle gjerninger, både gjennom opptredener og plateutgivelser. Han er også tidligere tildelt Hitra kommunes kulturpris.

LYST PÅ FLERE KULTURNYHETER: klikk her