I helga samles de totalt 11 medlemene i bandene The Musketeers (fra Mausund) og Unfocused (fra Sistranda) til konsert og sosial hygge på Mausund.

Fikk ideen av en film

Ideen om en slik camp kom opp etter at Bente Kvam og datteren hadde sett en film som het Camp Rock, som handler om en musikkleir for ungdom.

- Vi tenkte at det hadde vært gøy å få til noe lignende selv også, så det var sånn ideen ble kasta opp i lufta, sier Kvam.

Bente tok ideen med til rektor ved kulturskolen, og datteren og venninnen tok det også opp med musikklærerne sine. Jarl og Håvard ved Frøya kulturskole mente dette var en veldig god idé, og med god hjelp fra Bente er Band Camp nå klar for å rulles i gang.

Sosialt fellesskap i sentrum

I løpet av helga vil det selvfølgelig være fokus på musikalsk fordypning, men hovedfokuset ligger på det sosiale blant ungdommene.

- Det er få arrangement for ungdom som ikke er med på idrett rundt omkring, og jeg tror også at ungdommene her på Mausund har veldig godt av å få være med flere ungdommer. Det er en av de største grunnene til at jeg engasjerer meg så veldig i dette. Rorbua ble jo lagt ned, og siden det så har ungdommene hatt få arrangement som bare er for dem, mener Kvam.

- Det sosiale fellesskapet er i fokus. I helga skal ungdommene skal få være ungdommer. Det vil foregå volleyballkamp, det vil bli vist film, det vil bli mulighet for å bruke hamsterball (sånn man står inni og går på vannet med), brettspill og kortspill og sist, men ikke minst; det vil arrangeres konsert i idrettshuset på Mausund rett etter at fotballkampen mellom Mausund og Sandstad er ferdig, legger Jarl Mosand til.

På konserten vil begge bandene opptre.

- Vi velger å legge konserten til rett etter fotballkampen, så kanskje vi kan plukke opp litt publikum derfra, håper Bente.

- De er veldig flinke, legger hun til.

Starter i det små

Det er første gang denne type ”Band Camp” arrangeres, og kulturskolen har valgt å satse smått i første omgang.

- Vi har lagt lista ganske lavt. Det er jo i en oppstartsfase kan du si, men vi håper jo at dette kan være noe som kan utvikles videre, sier musikklærer Jarl Mosand, og forteller at han ikke ser bort i fra at dette kan bli et aktuelt arrangement for Hitra å være med på.

- Vi får se litt hvordan det går og hva ungdommene syns, avslutter Mosand.