I kveld (onsdag 15.april) rrangerer Hitra historielag og Kystmuseet grendamøte i Tranvikan grendahus. Dette er et ledd i innsamlingsprosessen til bygdabøker for Hitra. Denne gangen er det Øya, Kaldklovan, Budalen, Skreddarvika, Henningsvika, Tranvikan og Ulvågan som står i fokus.

- Vi håper at mange møter opp med bilder, historier og slektskunnskap fra si grend, oppfordrer Berit Johanne Vorpbukt og Magnar Ansnes ved museet.

Se flere detaljer om arrangementet i lokalavisas kulturkalender

- Kystmuseet har få bilder fra denne delen av Hitra i vår samling og håper derfor at de som har eldre bilder liggende, ønsker å ta med seg disse på grendamøtet. Vi har mulighet til å ta kopier av bildene på stedet og vil sette pris på å få se bilder av folk og bygninger som kan være med på å fortelle historien om grendene på denne siden av øya. Og kanskje sitter du med et gammelt album fullt av uidentifiserte personer? Da kan dette være en anledning for å få vist den fram og kan hende dukker det opp noen som vet hvem noen av personene er, sier Vorpbukt og Ansnes.

Grendamøtet arrangeres i samarbeid med Tranvik sanitetsforening som stiller med lokale og sørger for muligheten for å kjøpe kaffe og noe attåt.

- Vi håper at dere som tilhører grendene tar turen og at vi får samlet inn historier og fotografier fra grenda som kan bli en del av bygdaboka, sier de to.