Årets Andres i Maren dømt til døden, er skuespilleren Andreas Ven Langø (27 år) fra Kyrksæterøra.

Har spilt på Hitra tidligere

Andreas er utdannet innen drama og teater ved NTNU og avsluttet Teaterskolen i Nord-Trøndelag, HiNT, våren 2014.

Ven Langø har teatererfaring fra gårdsteater med roller i både gårdsmusikalene Oklahoma! og Sommer i Tyrol. Begge musikalene har blitt spilt på Hitra tidligere år.

Foruten gårdsteater har Andreas spilt Jostein i Spelet om Heilag Olav i 2010 og 2011. Han står bak forestillingen NILUS og Julelyset som ble borte og har selv skrevet og hatt regi ved teateroppsetningen, Fjøsnissen i «Jul i Wesselgården» i 2014.

Aktuell i "Kvinner i for store herreskjorter"

Andreas har noe filmerfaring hvor han bl.a. har vært medvirkende i kortfilmen «Antons bror» i Hourglass fra 2012 under regi av Pedro Collantes. Han er nå aktuell på norske kinoer som Magnus i den norske langfilmen «Kvinner i for store herreskjorter».

Rollen Andres

Under årets oppsetning av «Maren dømt til døden» blir Andreas å se som Andres Pedersen Jektvik. Andres er svoger til Maren Johanne Olsdatter, og er den som går til lensmann Lund og anklager Maren for å ha begått giftmord på sin ektefelle Ola Jektvik.

- Det blir spennende å se Andreas tolkning av Andres Pedersen under regi av Arnstein Langåssve til sommeren, avslutter Unni Cicilie Haugen i pressemeldingen fra "Maren dømt til døden" 2015.

Andreas Ven Langø (t.h) har opptrådt i øyregionen tidligere. Her med Fredrik Hermansen og Mari Dahl Sæther under øvingene til fjorårets Sommer i Tyrol.