Festivalteltet var stappfullt, Anders Jektvik gikk på sceneni sin vante, rolige og beskjedne stil. Men det skulle ikke gå mange minuttenefør jubelen sto i telttaket.

Allerede i tredje låta – Bare Saind – var det antydninger tilallsang i teltet. Selv om mye av låtmaterialetegentlig passer med stille ettertanke, kom det jubel og stor applaus bak hver låt. Det var tydelig at her var folk kommet både for å nynne til Jektviks melankoli, lytte til underfundige og tidvis morsomme tekster, og for å høre på en eminent gitarist.

Lett brydd takket Anders gjentatte ganger for all applausen.Og før siste låta reiste folk seg fra benkeradene med stående applaus, velvitende om at det beste var rett rundt hjørnet: radiohiten «Aill kjenne aill».

Anders Jektvik og hans dyktige medmusikanter dominerte festivalteltetpå Frøyafestivalen fullstendig i kveld. Musikerne briljerte med samspillet ogmed soloer både på gitaren og på keyboardet til publikums store begeistring.

Siden forrige gang Jektvik spilte på Frøyafestivalen, er hanblitt en landskjent gitarist, visesanger og låtskriver. Denne gangen kunne hanforlate scenen med skikkelig stjerne-stempel også på hjemmebane.

Konsertens høydepunkter var Bare Saind, Aill Kjeinne Aill, Tøv og ikke minst Lutfeskaften.