Sminken flyter ut over bordene inne på musikkrommet. Her møtes elevene ved Fillan ungdomsskole til øving to kvelder i uka. Lokalavisa var ved juletider invitert til å få en smakebit. En smakebit heksekost, litt popmusikk og noen skumle tryner i dempet belysning.

– Vi startet med øvingene tidlig i fjor vår og nå har vi intensivert til å øve to dager i uka. En med musikk og en med skuespill, forteller Ingolf Jektvik om stykket, som blir satt opp i Ægirsalen 15. mai.

Gjør alt selv

Ingolf er primus motor for forestillingen på alle slags måter. Han er manusforfatter, komponist og frivillig initiativtaker til øvingene som stjeler mange timer av ei ellers godt oppfylt arbeidsuke.

– Ja, dette gjør jeg av egen fri vilje, og får min lønn i at barna har det gøy, legger han til.

Ideen til stykket fikk Ingolf fra et gitarriff. Ja, faktisk hele historien kom flytende til ham gjennom tonene som han tydet som ordene: Burn Burn Burn the Witch.

– Jeg satt en kveld og spilte gitar, og så kom det plutselig et riff. Etter å ha spilt riffet om og om igjen hørte jeg plutselig at det kom noen ord også. Slik ble det til at Burn the Witch ble tittel for stykket, forteller Jektvik.

Historien handler om ”Alvie” som er datter av ”Ferry”. ”Ferry” er healer og blir tatt av kristenfolket for å være heks. Hun blir satt i fangenskap og tenkt hengt, men slik er det vist ikke helt sikkert at det blir.

- Nei, vi lar slutten være en hemmelighet, men det er ikke helt sikkert hun blir brent nei, smiler Ingolf. Mens barna instrueres i å ta positur på scenen.

Med knusende ro

Og på rolig vis, slik bare Ingolf kan, blir han ikke stresset av støyen, bråket eller alle musikalske bonustoner som spilles mellom sanger og på tidspunkt da han som lærer nok skulle ønske det var stille.

– Øvingene er fine og elevene veldig engasjerte i stykket. Jeg tror dette blir en flott oppsetning, sier Jektvik.