Kulturskolen på Frøya er 25 år i år, og vi skal ikke prøve å gjette hvor mange barn og unge som har vært innom og fått undervisning i sang og musikk disse årene. Men det er svært mange, og et stort antall av dem har blitt veldig dyktige. En god del av dem er også meget talentfulle, og har tatt sangen og musikken videre etter endt skolegang.

Torsdagens konsert var en vandring i alt det kulturskolen har å by på. Vi fikk møte lærerne ved skolen, som framførte et egenskrevet musikkstykke, og vi fikk møte en mengde flinke barn og ungdommer. Mange av disse sang eller spilte også musikk de har laget selv. Det er bare å ta av seg hatten for innsatsen, både når det gjelder kreativitet og framførelse.

Lyse ideer

Mye av musikken og sangene er skapt gjennom "Lyspæreprosjektet", hvor elevene fikk sette idéene sine ut i livet. Mange av sangene er spilt inn på CD, og en del av disse ble framført for publikum under konserten. Etter konserten fikk alle kulturskoleelevene hvert sitt eksemplar av CDen.

Vi fikk se og høre de små, de som såvidt har begynt på musikkundervisning, og vi fikk høre de som har vært med lenge. Det var mye sang og en del instrumentelle innslag, ispedd noen dansetrinn og skuespill. Og det var gøy å se hvor trygge de var, selv om salen var full av tilhørere. Det vil si, helt fullt var det ikke, noe den knallfine sommerkvelden sikkert kan ta noe av skylda for.

Den to timer lange konserten ble både trygt og underholdende ledet av to kjekke gutter ved navn Adrian og Sigurd, som slett ikke så ut til å ha noe i mot å være i rampelyset.

Avslutningsvis ble sangen som Håvard Dyrø og Elin Karpinski Strandheim har skrevet til åpningen av det nye kultur- og kompentansesenteret framført som allsang.