Under årets påske-kabareten ved Kystmuseet fortalte Inge Eidsvåg fra sin skolegang på Hitra og alle de vendinger en gutt fra Hitra opplever av situasjoner på sin ferd gjennom skolens mange situasjoner. Alt fra det å få en egen blyant til det å forelske seg i skolens unge piker og når hormonene bryter i en guttepjokk når skolen får en frisk fin og tiltrekkende vikar.

Det var fullsatt sal under forestillingen og et stort sprang på alder i salens publikum, det ble humret og applaudert ganske jevn og i takt med at det var igjen kjennende poeng i Inges fortelling.

På andre rad satt en liten vever dame og koste seg med forestillingen, det var Ella Sivertsen (98 år) fra Dolmøya. Inge Eidsvåg la merke til Ella under forestillingen og syntes det var så fin å se den eldre damen kose seg.

- Jeg vil sende en spesiell hilsen til Ella Sivertsen ; Det er slike øyeblikk som er så gode også for meg, sier Inge Eidsvåg til Hitra-Frøya

Inge Eidsvåg var meget fornøyd med at det var så stort publikum som hadde valgt å starte påsken med hans kabaret på Fillan.

De øvrige som var med på stykket var Gunhild Hjertaas, Kari Wist Holmen, Rigmor Kristoffersen og Erik Bauk.

Fin musikk fra Torstein Siegel, Fridtjof Hjertaas og Per-Olav Gren.

Musikken var tuftet for det meste på Lennon/McCartney og tekstene var omskrevet til norsk.

De fleste som var tilstede kjente seg igjen og at dette var en fin start på påskeuken, det passet godt at kabareten ble avsluttet med sangen ” No blir det sol ”. For på utsiden av Ægirsalen var det snøfokk og et ufyselig vær under premieren.

Det spilles også to forestillinger skjærtorsdag. Se flere opplysninger i lokalavisas kulturkalender her.