Totalt fjorten personer boltrer seg på scenen når Kvenvær teaterlag setter opp forestillingen «Nissebarna og ønskelista som forsvant». Denne gangen domineres rollelisten av barn.

- Dette er første året, så du kan si Kvenvær teaterlag nå skal ha premiere i barneteater, sier instruktør Leif Langdahl.

På scenen møter vi tre familier under julens innmarsj. Den rike, den fattige, og nissefamilien. Alle med sine utfordringer i julestria. Dog blir det noen ekstra når nissen Popp roter bort ønskelista. Hans Jørgen, Stian og Jonas ser fram til å opptre.

- Vi gleder oss til hver øving, og til forestillinga. Her kan vi være med venner, og samtidig opptre. Det er artig, så vi er ikke nervøse, istemmer de tre kameratene, som alle har sceneerfaring fra før.

Teaterlaget har øvd intensivt i tre uker. Foreløpig er det knallhard tekstpugging og noen kostymer som gjenstår, men det er snart klart for barneteaterpremiere i ungdomshuset Kvikkheim.

- Det er vi voksne som må ha sufflør, ungene har det klart de, ler Wenche Helsø alias «Popp».

HAR DET KLART: - Ingenting å grue seg til, mener skuespillerne, Hans Jørgen Vollan (10), Stian Foss Helsø (10), og Jonas Wyrwa (12) før premieren.