Kjell Steinar Grytbakk - mangeårig ildsjel også på Hitra - er tildelt Meråker kommunes kulturpris for 2016.

- Jeg reagerte ikke spesielt over det da de begynte å lese opp begrunnelse. Jeg hørte at de snakket om noe innenfor idrett, men jeg tenkte ikke spesielt over det før de begynte å snakke om Magnar Lundemos minnecup. Da begynte jeg nesten å skjelve, sier Kjell Steinar Grytbakk til Stjørdalens Blad.

Den tidligere hitterværingen har en lang merittliste bak seg også her ute, blant annet som aktiv pådriver i Vest-Hitra idrettslag. Kjell Steinar var i mange år svært engasjert i det lokale idrettsarbeidet da han var rektor ved Helsøysund skole. Dette engasjementet tok han med seg videre til Meråker da han flyttet dit etter å ha sagt farvel til Kvenvær. Det var selvsagt også Kjell Steinar som var primus motor for 50-årsjubileumsfesten til Vest-Hitra idrettslag for noen få år tilbake.

- Jeg merket at pulsen steg. Men jeg er veldig glad! Dette er en skikkelig påskjønnelse, sier Kjell Steinar Grytbakk til Stjørdalens Blad, som også ramser opp hvor mye han har bidratt i lokalsamfunnet i Meråker:

I 29 år har ledet Magnar Lundemos Minnecup. Han har også påtatt seg å lede cupen når den beste år feirer 30-årsjubileum. Han har vært leder i i.l. Varden Meråker, han har ledet utbyggingen av kunstgressbanen og løpebanen ogden øvrige  oppgraderingen av anlegget på Vardetun, og han har vært leder, trener og dommer innenfor fotballen i bygda. Han har også engasjert seg i mer lokalpolitiske spørsmål som gang- og sykkelveien og spørsmålet om å få tannlege i full stilling i bygda.

I fjor ble Kjell Steinar Grytbakk invitert blant de 75 ildsjeler fra hele landet til “Afternoon Tea” på slottet.