Bandet Blueskollektivet består av en vennegjeng som møttes da de studerte ved ved Høyskolen i Nord-Trøndelag. Et av bandets medlemmer er frøyværingen Kristoffer Iversen Tønder.

Blueskollektivet

Kristoffer på gitar, kom inn i bandet i desember 2014 og forteller at de siden den gang har utviklet både sin stil og sine ambisjoner.

Blueskollektivet har blant annet opptrådt under Notodden Bluesfestival og vant i 2014 konkurransen "Union Bluescup" i regi Norsk Bluesunion. Premien var et år med gratis management, dekte utgifter og betalte spilloppdrag. De opptrådte over hele landet, blant annet under Øyafestivalen og spilte også i Tyskland og festivalen Blues Baltikum.

En mikstur av sjangre

- Albumet “Kjære Saksbehandler” er vår første fullengder, og vi gleder oss enormt til å vise publikum resultatet av hardt, hardt arbeid gjennom 2015 og 2016, forteller Kristoffer Iversen Tønder til lokalavisa Hitra-Frøya.

Han forteller at albumet er et kryssnitt av det som gjør Blueskollektivet til nettopp Blueskollektivet.

- Mange hører eller ser navnet vårt og gjør seg opp en mening før de har gitt oss en sjanse. De antar at vi er et tradisjonelt bluesband som covrer gamle blueslåter og 12-taktere hver konsert. De som har vært på en av konsertene våre eller hørt singlene våre, vet at vi tilbyr en mikstur av rock, blues, funk, soul og til og med litt tango!

Alle blueslåtene er forøvrig på norsk.

Godt låtmateriale

Plata ble spilt inn i Store Studio i Bodø, over to dager i oktober.

Etter å ha spilt låtene sine for flere tusen gjennom 2015, var det en utfordring for Blueskollektivet å skulle holde låtene interessante og relevante fram til innspillingen, sier Iversen Tønder.

Kristoffer Iversen Tønder under plateinnspillingen i oktober. I disse dager er han på nytt i studio, denne gang med sitt andre band Harvest.

- Når man går på scenen og fremfører de samme låtene så enormt mange ganger på relativt kort tid, står man i fare for å bli lei av låtene. Men siden vi ikke er lei av de, så er det vel kanskje et tegn på at vi har skrevet låter som holder koken lenge ennå, smiler han lurt.

Blueskollektivet vant i februar i år ,Sparebank 1 SMNs stipend for unge talenter på 20 000 kroner.

Releaseturné

I skrivende stund er Kristoffer på nytt i studio. Denne gang med sitt andre band, Harvest.

- Så det er ting som skjer for en "liten frøyværing", som jeg håper flere unge, kreative øyværinger kan få sjansen til, smiler Kristoffer.

Blueskollektivet legger nå ut på releaseturné. I første omgang står Lillestrøm, Asker, Stavanger, Sandnes og Trondheim for tur, men ikke Kristoffers heimkommune.

- Jeg håper på å få tatt med begge bandene til Frøya i 2016. Det har kommet inn henvendelser fra flere hold, så jeg håper vi kan komme i kontakt med de riktige krefter som kan få til noe, avslutter Kristoffer Tønder Iversen og håper mange øyværinger tar en nærmere lytt til nyplata "Kjære Saksbehandler", som ble sluppet mandag 11. april.