Omlag hundre publikummere hadde lørdag funnet veien til Hopsjøbrygga, for å se Therese Ulvans Texacola bane vei inn i hjertet av amerikansk bluesmusikk.

Bandet spilte opp instrumentalt. Og mens podiet badet og brant i blodrødt spotlys, entret Therese selv scenen, til publikums store begeistring. Sammen med sitt Texacola leverte Therese kanskje tidenes beste blueskonsert i øyriket, til et lite men svært heldig publikum.

Coverbandet Texacola startet opp våren 2012, og bluesbandet spille sin første spillejobb oktober i fjor. Gruppa består av et stjernelag med musikere, og står godt i stil til Thereses fengslende toner. På Thereses høyre side står ingen ringere enn gitarist Skjalg M. Raaen, også kjent som gitarist i Åge Aleksandersens Sambandet. Lørdagens spillejobb på Hopsjøbrygga var Raaens debut med bluesrockbandet fra Trondheim.

- Dette er første gang jeg spiller med denne gjengen her, men absolutt et kjempetøft band, sa Skjalg til lokalavisa.

På Thereses venstre side står bassist Pål M. Dahlø taktfast, og på trommer sitter ingen ringere enn Håvard Sterten, så her står da heller ikke noe tilbake på det rytmiske. Texacolas tangentist, Stein Jacobsen var ikke til stede på Hopsjøbrygga lørdag, men vikar Thomas Tostrup sørget for at heller ikke det ble noe savn.

Totalt sett leverte bandet en fabelaktig bra konsert, og publikum fant både allsang og særdeles dansbare takter ut i de sene nattetimer.

- Det er jo så gøy å komme hjem til Hitra å gjøre spillejobber her ute som det er så mange kjente. Et fantastisk publikum, sa Therese Ulvan etter den tre timer lange koserten var over.

Skjalg Raaen
Therese Ulvan