Anders Jektvik fra Hitra har drevet med musikk hele livet. Han har tidligere vært med i bandene Slim Void og Tefeilles, og han har deltatt i UKM, både alene og blant annet med Margaret Berger. Nå er han med i Norske Talenter, og forrige fredag gikk han videre til semifinalene i talentkonkurransen.

I tillegg jobber han med utgivelsen av sitt første soloalbum, som skal bygge videre på visesangkarrieren han begynte på med bandet ”Tefeilles” i 2007.

SE OGSÅ VIDEO: Hør Anders briljere med "Postman Pat"

Fra rock til visesang

Du har holdt på med musikk ganske lenge, og var med i bandet Slim Void. Du har gått litt vekk fra rocken, og over på visesang. Hvorfor satser du på norsk?

- Det har alltid bodd en visesanger i meg, da. Men når man er 17 år så er det liksom ikke viser man spiller. Det er for teit. Da er det rock det går i. Så nå må jeg vel skynde meg å bli 65...

- Du kom ut av skapet du, skyter Therese Ulvan inn, hun er også til stede denne kvelden.

Anders ler litt, før han fortetter;

- Norsk er jo språket mitt, og trøndersk er dialekta. Engelsk føles ikke naturlig. Jeg føler ikke jeg er god nok i engelsk til å uttrykke meg i metaforer og uttrykk. Også får jeg høre at det høres mer ekte ut på norsk også. Ulempen er jo at man ikke kan gjemme seg på samme måte. Om man ikke husker alle ordene på engelsk, kan man bare lage litt lyder satse på at det ligner på noe. På norsk er det verre.

Mye som skal klaffe

Hvorfor velger du å satse på en solokarriere?

- Hvis man skal satse stort med et band så er det så mye som skal klaffe. Det tar mye tid, man må øve mye, det må passe for alle og… Ja, man blir avhengig av så mange andre ting enn seg selv. Det tar veldig mye tid.

Nå har du kommet til semifinalene i Norske Talenter. Hva har det gjort med karrieren din så langt?

- Det er jo det som er så bra med TV. Det er jo en snarvei. Jeg har gått fra å spille på Lille London til å spille i den største salen på Clarion, så det har jo gitt mange flere jobber. Og større jobber, ikke minst. Jeg kommer ut av programmet som en bedre artist også. Håper jeg i alle fall. Også er det jo sånn at man ser for seg at det å være artist er å være kjendis. At man skal gå rundt på gata og bli kjent igjen. ”Det blir artig, det er livet”, tenker man kanskje. Så jeg så for meg det der da. ”Nå har jeg vært på TV, så nå må jeg prøve å dra på byen”. Også ble det mer sånn; ”Tja, er det noen som har sett…? Norske Talenter…? Ikke…?”

Anders rister på hodet, mens jeg ler.

- Men nå har den delen tatt seg opp også. Sist jeg var ute så måtte jeg bare dra. Det er jo ikke gøy. Det er ikke helt som man tror. Det er jo egentlig helt forferdelig.

- Uten meg hadde det ikke vært noe!

Inn i musikkrommet Anders leier, hvor vi sitter, kommer Ole Jonas Storli – også kjent som ”Ole Blind”. Han jobber med Anders og albumet hans.

- Hei, Ole. Vi har gruppeintervju her nå, sier Anders.

- Å? Det hørtes merkelig ut, svarer Ole.

- Skal jeg gå?

- Nei, nå skal du fortelle litt om hvordan det er å jobbe med Anders, sier jeg.

- Det er et helvete! Det er helt forjævlig, svarer han kontant.

- Neida. Nå skal jeg være veldig positiv her. Han er jo flink. Han kan å synge og han kan å spille, så han er en enkel fyr å jobbe med. Men av og til så må jeg fortelle han litt hva som er stygt. ”Du må syng mer som en mann! Det e ingen som e interessert i å hør på derre pipsønginga di” fortalte jeg ham en gang. Da slutta han med det, og alt ble så mye bedre. Uten meg så hadde det ikke vært noe!

Ole smiler og Anders ler, men innrømmer samtidig at Ole er viktig.

- Etter at han sa det med pipesynginga mi, og jeg oppdaga at han hadde rett, så har jeg trodd at han alltid har rett. Så nå stoler jeg på Ole hele tiden, smiler han.

Følg Anders i Norske Talenter fra kl. 19.30 på TV2 ikveld.