Organisasjonen Fredsduene for ungdom fokuserer på viktigheten av engasjert ungdomsarbeid, og hvert år deler Fredsduene, som ble stiftet i 2005, ut en pris de kaller Fredsballen.

I år er prisvinnerne Angelina Jolie og David Beckham, som begge er Goodwill-ambassadører for FN,  Dr. Ramazan Bashardost, uavhengig politiker, parlamentsmedlem og menneskrettighetsforkjemper i Afghanistan samt Malala Yousafzai, kjent som ungjenta som ble offer for et ekstremist-attentat på grunn av sin åpenhet om jenters og kvinners situasjon i Swat-distriktet i Pakistan

– Men ikke minst vil jeg trekke fram ERAS-stiftelsen som en viktig vinner av Fredsballen i år. ERAS gjør en viktig innsats for at grasrotarbeidet blant innvandrere i Norge skal fungere bedre og det er viktig for sameksistensen i Norge, sier Surgol Ghairat, primus motor i Fredsduene

Positive frø

Da Hitrajenta Therese Ulvan utga plata «Hemmelig Begeistra», malte Frøyakunstneren Astri Reppe bilder til tekstene. I utstillingen var det to malerier av Malala, jenta som ble skutt da hun ville gå på skolen.

Under ERASfestivalen 24. august i Oslo skal fredspisen til Malala deles ut. Dit er Therese Ulvan  invitert for å synge.

– Med meg i bagasjen har jeg disse to bildene som ble til, på grunn av Malala. Endelig kommer bildene til sin rett. Tenk at skjebnen førte bildene  g musikken fram til Malala. At den fine jenta skal få prisen og maleriene, er for meg et bevis på at sår man positive frø, så vet man aldri hva som kan skje, sier en strålende fornøys Therese Ulvan.