Klokken elleve lørdag formiddag er det to grader, stiv kuling og sludd på Sistranda. Inne i bedehuset derimot er det lunt og varmt, du kjenner lukten av kaffe og et stort kakebord er dekket. Den tradisjonelle julemessen trekker mye folket inn i varmen.

- Vi har arrangert denne messen i over 20 år, forteller May Britt Bremnes.

Hun danner en kvartett sammen med Solveig Mathisen,  Klara Bremnes og Petra Johansen, de er hovedarrangørene for messen.

Bredt utvalg av håndarbeid

På messen selges ulike varianter av håndarbeid som Mariusgensere, selbuvotter og fanakofter. Og det mangler ikke på utvalget. På det ene bordet ligger det et lass med lester og ullbukser i alle størrelser og fasonger.

- Vi begynner på nyåret og strikker og hekler fram til julemessen, forteller Bremnes.

De får også mange av plaggene og dukene som kan kjøpes på messen. Det er flere ganger folk har kommet på døren til May Britt med vakkert, forseggjort håndarbeid som kan selges på messen. Bedriftene og butikkene på Sistranda har også vært rause med å sponse gaver til lotteriene. Fra Coop Mega har de blant annet fått mange kilo garn, noe arrangørene setter veldig stor pris på.

Hanen i hønseflokken

Blant alle damene er det en gutt, og den eneste ungdommen som er med. Sigurd Sandvik Bremnes er 13 år og er julemessas handyman. Han synes det er flott at folk møtes og har det trivelig sammen.

- Selv om jeg har vært her siden jeg var liten begynte jeg å hjelpe til først i fjor, sier Sigurd.

I tillegg til salget av klær og duker er det åre- og loddsalg. Loddene er forhåndsolgt og den som vinner hovedpremien kan ta med blant annet en stor, brodert duk, en festdrakt til barn og en grønn kofte med traktorer på. Og folk kjøper lodd. Alle loddbøkene var utsolgt før messen.

Eli Sandvik

Godt salg

Ikke alle som er med å arrangere messen er håndarbeidsfrelst. Eli Sandvik har ikke sansen for strikking og hekling, men hun gjør en fabelaktig jobb med å selge varene.

- Det bruker å være bra med folk som kjøper, forteller Eli.

Det er både unge og gamle som kjøper og spesielt kjøper folk for å gi i julegaver.