Hadde vi ikke allerede visst at skuespillerne består av elever som går i 8.-10. klasse ved Sistranda skole, kunne vi blitt lurt til å tro at det var eldre aktører som sto på scenen. For prestasjonene sto til høyt terningkast, og alt rundt musikalen var så godt som profesjonelt. Det er nesten ikke til å tro at ungdomsskoleelever er i stand til å spille så godt som de gjorde i Hairspray. Og ikke bare spilte de utmerket, flere av dem hadde en stemmeprakt vi vil tro kan bringe dem videre innen sang, om det er det de selv ønsker.

Valgt med hjertet

Årets musikal er den fjerde i rekken med elever som har valgfag Sal og Scene. Hele 24 elever har dette valgfaget i år, og det var lett og både se og høre, at dette er et fag de har valgt med hjertet, og dermed går helhjertet inn for.

Musikalen de har valgt dette året er altså Hairspray, en musikalsk komedie med intriger, sjalusi og opprør. Og ikke minst inneholder den temaet rasisme og raseskille, hvor uredde Tracy, vanvittig godt spilt av Ida R. Johansen, setter seg som mål å få hvite og fargede til å bli behandlet likt.

Helt fantastisk

Forestillingen bød på mange morsomme og godt framførte replikker, og latteren satt løst blant publikum i en nesten fullsatt sal. Vi var til stede på den første forestillingen av to i kveld, og vi håper og tror at det var minst like mange i salen på den neste.

Undertegnede har nevnt Ida som Tracy. Jeg burde også nevne Andreas Fredagsvik som Tracys mor, og Andzelika Andruskaite som ga oss gåsehud med sin vakre sangstemme. Egentlig skulle jeg nevnt mange flere, om ikke alle, ved navn. For det var rett og slett ei fantastisk forestilling fra begynnelse til slutt.

Knallhard jobbing

Ungdommene må roses for at de tør å gi av seg selv som de gjør, og for at de har lagt sjela si i valgfaget sitt. Ros går også til de som har valgfag Design og redesign, som har stått for kulissene, og som hjalp til bak scenen. Og ikke minst må vi nevne Mona Elisabeth Skarsvåg og Elisabeth Antonsen Dyrø som har jobbet knallhardt med elevene, drillet dem på replikker og kroppsspråk, og samtidig gjort ungdommene så trygge på seg selv at de var i stand til å gjennomføre et fyrverkeri av ei forestilling.