Så langt har 150 barn, unge og gamle bekreftet at de fredag setter kurs for tomta til Frøya kultur og kompetansesenter. Hvor man med enkelt graveutstyr som spade og bøtte symbolsk kan få ta del i grunnarbeidet til Frøyas nye storstue.

– Slik kan man skape seg tilhørighet til bygget og en dag si at ; tenk det bygget var jeg med å bygge på dugnad, sier senterleder Midtøy.

Grav med akkompagnement

De andre entreprenørene på stedet vil ta en pause med sine gravemaskiner, og politiet vil passe på at sikkerheten til en hver tid er ivaretatt på best mulig måte. Musikk til arbeidet vil det heller ikke skorte på for sangkoret havdur vil la sine toner flomme over graveriet.

Flaggtog og kunstutstilling

Etter alle ettertrykkelig har fått fylt sine bøtter med spadetak av Frøyas kommende kulturhistorie,  går man i samlet flaggtog opp til det gamle kulturhuset på kunstutstilling. Her kan alle få se hvordan barna selv har tolket planene og tegnet det kommende kulturhuset.

- Vi har stilt ut en hel masse fine barnetegninger. Så her kan man nyte ei flott kunstutstilling og få servert gravebrus og graveboller til, resonerer senterleder Svein Jarle Midtøy.

Alle er velkomne

Senterlederen sier til lokalavisa at det er viktig at så mange som mulig kommer og tar del i denne storslåtte gravefesten. For det er viktig å markere milepeler.

- Ja det er ikke hver dag det bygges bygg til 155 millioner på Frøya. Så ta med bøtte og spade og bli med på en storslått gravefest, er oppfordringen fra senterlederen.