Navn: Berit Flåmo

Alder: 53

Jobb: Ordfører på Frøya

Bosted: Strømøy

Sivilstand: Gift

Aktuell: Leder for 17. mai komiteen

- Det blir en tradisjonell feiring hvor grendene og skolene møtes på Siholmen, som heldigvis øker for hvert år. Ellers vil jeg gjerne trekke fram at øyrekka også har et fantastisk arrangement for 17.mai. I fjor hadde vi med oss formannskapet siden det var 200 års jubileum og det fortsetter vi med i år også. Både jeg og russepresidenten skal holde våre taler på torget. Det er alltid bra å la ungdommen komme til ordet, så det blir veldig flott, tror jeg.

- Ellers skal Sundsvall paradeorkester få spille nasjonalsangen, så det vil buldre med musikk i år. Vi har to personer som var med på frigjøringen av landet på sykehjemmet. Det skal vi markere og jeg skal holde en tale for de fremmøtte. Så blir det noe musikk på sykehjemmet også, så det blir nok ekstra fullt der i år, forteller Berit Flåmo om 17.mai programmet.

- Beskriv deg selv med tre ord.

- Jeg håper jeg er snill. Så er jeg nok omgjengelig siden jeg er glad i mennesker. Og… litt egen kanskje hehe.

- Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

- Mai er en travel måned, så det var vært mye å gjøre i forbindelse med kommunesammenslåing og 17.mai. Men jeg skal ikke klage, fordi det er gøy når det skjer mye.

- Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

- Det er mange, men jeg kommer ikke på alt nå.

- Hva gjør du om ti år?

- Da er jeg nok ikke ordfører hehe. Men jeg er nok på Frøya. Jeg håper jeg har en bra jobb jeg trives i da.

- Hva ser du på TV?

- Det blir nyheter både lokalt og nasjonalt. Jeg ser litt på serier når jeg har tid og fulgte med på serien ”Frikjent”, som var veldig spennende.

- Hva lytter du til i bilen?

- Da blir det radio og nyheter igjen. Jeg liker godt debattprogrammer også, så det blir en del P1 og P2 på NRK for det meste.

- Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

- Tror det er begge deler. Nå forplikter rollen min at jeg har en del meninger, så håper jeg ikke snakker for mye da hehe.

- Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy -  Hvorfor han/henne?

- Det må bli Gro Harlem Brundtland. Det har nok mest med hvor jeg står politisk, men også for de mange viktige kampene hun har tatt i forhold til kvinners plass i samfunnet og miljøspørsmål, for å nevne noe.

- Hva var den siste boken du leste?

- Hehe det er en stund siden sist. Jeg har ikke har hatt så mye tid i det siste. Men det må vel være ”Snømannen” av Jo Nesbø. Jeg har lest de fleste av han siden jeg liker krim. Jeg har bestilt ”Havets katedral” til sommeren i hvert fall.

- Hva er ditt beste barndomsminne?

- Det er mange gode der. Den gode samtalen rundt bordet husker jeg godt. Frøya-besøkene om sommeren til bestefaren min, hvor vi hjalp til med hesjing og sprang etter lammene er flotte minner.

- Hva serverer du når du får gjester?

- Da blir det noe fra havet vårt. Kamskjell, breiflabb, eller bacalao avhengig av hvor vi befinner oss blir alltid bra.

- Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

- Vi starter ofte i sentrum hvor jeg viser fram hotellet og butikkene på Sistranda. Venninnene mine finner alltid noe i butikkene her. Så pleier vi å ta en båttur til noen av stedene i øyrekken.

- Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

- Delta i 17. mai feiringen. Det er viktig at vi feirer dagen som er grunnlaget for at vi har et demokrati her i landet.