– Vi har lenge hatt lyst til å bringe Alf Prøysens sanger og tekster til Ægirsalen, og kjente at 2014 var riktig år, forteller Gunhild Hjertaas. I år er det nemlig 100 år siden Alf Prøysen ble født. Hjertaas har sammen med Kari Wist Holmen regi på forestillinga.

Den årlige kabareten i Ægirsalen ved Kystmuseet i Sør-Trøndelag (Fillan) spilles både onsdag og torsdag denne uka, i alt tre forestillinger. I helga kom sangere og kabaretband på plass for øving og prøver.

- Vi skal lage en hyggestund for de som tar turen til påskekabareten, sier Gunhild Hjertaas, som for sjette året har underholdt med både påske-, jul- og sommeroppsetninger på Hitra.

Repertoaret er både med kjente og helt ukjente stykker av Prøysen og godt egnet for både store og små.

Det har ikke vært bare enkelt for duoen å velge ut sanger. – Her har vi hatt et luksusproblem av dimensjoner. Prøysen har mye på hjertet.

Hjertaas forteller at publikum vil oppleve at sangene settes inn i en ny kontekst.

– Under den lette overflata finner vi hele tida spennende saker og nye vinklinger når vi jobber med tekstmaterialet til årets kabaret. Det er stoff med mye alvor, men også store doser humor.

På scenen har de med seg Erik Bauck Bårdstu, Sindre J. Karlsholm og Magnar Ansnes.

– Vi gleder oss veldig til å ha Magnar tilbake på påskekabaretscenen, forteller Hjertaas. Erik var med i fjorårets påskekabaret «Inge Eidsvåg møter The Beatles». Og noen hitterværinger kjenner han kanskje fra gårdsmusikalene på Hjertåsen. Sindre har også spilt teater på Hjertåsen, men dette blir påskekabaretdebuten. Det faste påskekabaretbandet består av Per Olaf Green, Torstein Siegel og Fridtjof Hjertaas.

I god påskekabaretånd lover Kystmuseet god stemning, mye fliring og kanskje en og annen tåre i Ægirsalen i påska.