Aktørene i Frøya teaterlag hadde allerede hatt to forestillinger da lokalavisa inntok amfiet i Frøyahallen for å se Karius og Baktus sammen med dem. Alle barnehagene i kommunen, inkludert Åpen barnehage, var invitert, og til sammen var rundt 300 barn innom de tre forestillingene.

- For å markere at vi har et lite jubileum, fant vi ut at vi ville gi noe til publikum. Derfor starter vi i dag, med hele tre forestillinger for de aller minste, smilte Mona Skarsvåg, før teaterforestillingen begynte.

- Sånn som dere, liker vi også å kle oss ut, sa Eli Sandvik i teaterlaget, som også var fortelleren i Torbjørn Egners historie om tanntrollene i tennene til Jens.

MODIG: Oskaras (4) var ikke det minste redd for å sette seg på fanget til Karius (Mona Reitan).

Litt skummelt

Skuespillerne foran på scenen, Mona Reitan og Trine Sivertsen, gjorde som vanlig en glimrende jobb som Karius og Baktus. Likevel kan fortellingen om tanntrollene bli litt skummel for de minste, og en del barn får sympati med de (tross alt) veldig sjarmerende krushårede trollene. Kombinert med at det var mange veldig små unger, og begynte å bli seint på dagen, så brøt det ut gråt blant en del av det unge publikummet. Men de fleste smårollingene syntes Karius og Baktus bare var spennende.

Felles opplevelse

Etter teppefall fikk de små komme fram og hilse på Karius og Baktus. Ikke alle våget å gjøre det, men noen satte seg uoppfordret på fanget deres og ga dem en klem.

- Jeg syntes ikke det var noe skummelt, sier 4 år gamle Oskaras. Og det er ikke bare Oskaras som syntes forestillingen var et trivelig innslag på en «helt vanlig» onsdag.

- Vi synes det er utrolig koselig at teaterlaget gjorde dette. På forhånd har vi fortalt ungene om Karius og Baktus, og nå har vi en felles opplevelse vi skal snakke om etterpå. Det er jo heller ikke alle ungene som blir tatt med på teater av sine foresatte, så dette var et tilbud vi satte stor pris på, sier Mariann Skarsvåg i Sistranda Kystbarnehage.