Bøker er kultur, kino er kultur. Og ettersom de fleste filmene er basert på bøker, er et samarbeid mellom disse kulturetatene naturlig. På Frøya bibliotek vil det fra nå av henge kinoplakater som viser neste forestilling. Og kinoplakatene vil bli til salgs samme sted.

- Biblioteket lager reserveringsliste for de som ønsker å kjøpe, så her gjelder først-til-mølla-prinsippet, sier biblioteksjef Gunhild Riiber, og legger til at også eldre plakater er å få kjøpt.

Når Frøya kino i dag har Norgespremiere på barne/familiefilmen «Hugo Cabret», har boka den er basert på, Brian Selznicks roman «The Invention of Cabret» allerede vært i omløp blant kommunens unge. Og de som kjøper billett til helgas forestillinger, blir med i trekningen av fire fargeskrin.

Flere storfilmer kommer

Det er flere store filmer som snart blir å se på Frøya kino. Allerede senere i denne måneden kommer storfilmen «The Hunger Games» - «Dødslekene». Filmen er basert på en trilogo som foregår etter ødeleggelsen av Nord-Amerika i en uidentifisert fremtidig tidsepoke.

- Boka problematiserer mange verdier, ikke minst hva et menneskeliv er verd. «Dødslekene» er et realityprogram som direktesendes på TV i nasjonen Panem, der deltakerene må kjempe på en utendørs arenna tiø bare en levende står igjen.

- Vi har både bøkene filmen er basert på og lydboka, sier Gunhild Riiber.

Film på biblioteket

Biblioteket har også  et godt utvalg av filmer til utlån, med både bredde og et mer smalere utvalg. Filmene finnes for alle aldersgrupper, og Riiber setter ekstra stor pris på at brukerne av biblioteket stadig donerer filmer de har liggende. Dermed blir utvalget enda større for brukerne av biblioteket.

- Har du bibliotekkort er alt på filmhylla gratis å låne, sier biblioteksjefen.