Trondheimsolistene har gjort det til tradisjon å feire nyttår i øyregionen. 2016 blir intet unntak, og denne gang er det Hitra kirke på Melandsjø som får gleden av å få besøk. Det skjer torsdag 7. januar.

Solister

Med på turen tar orkesteret med seg flere solister.

Atle Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder og har turnert overalt i Norge, og har reist på festivaler over hele Europa, i USA og i Australia.

En av Sponbergs store lidenskaper er argentinsk tango, som han har studert i Buenos Aires med fiolinlegenden Soares Paz. Foreløpig høydepunkt som tangofiolinist er Årstidene av Piazzolla med Trondheimsolistene og tangokonsert med Det norske kammerorkester og den argentinske sangerinnen Julia Zenko. Atle Sponberg spiller på en fiolin laget av Giovanni Battista Guadagnini i Milano i 1752 som er utlånt av Sparebankstiftelsen.

Anders Larsen fra Surnadal er til daglig tilsatt i Trondheimsolistene og Trondheim Symfoniorkester. I tillegg driver han en aktiv freelance-virksomhet med oppdrag på festivaler, events og som studiomusiker.

Anders studerte ved Musikkonservatoriet i Trondheim, og ved Barratt-Dues musikkinstitutt i Oslo. Han avla sin solistdiplomeksamen som solist med Kringkastingsorkestert i Alban Bergs fiolinkonsert høsten 2004. Anders spiller på en fiolin bygd i Milano i 1730 av C. A. Testore eksklusivt utlånt av Lars Løseth. Anders gav i november ut platen "Vebju- juletonar frå Nordmøre" sammen med Henning Sommerro.

Lokale innslag

Som lokalt innslag får vi denne gangen høre Hitras egne kommunemusikerne i samspill med Trondheimsolistene og Hitterklang. Det blir urframføring av et nytt arrangement av Emil Herjes «Hitra» for strykere, sangsolister, kor, gitar og piano skrevet av Ulf Skjæran.

Trondheimsolistenes kunstneriske leder er Øyvind Gimse. Kjenner vi Trondheimsolistene rett vil også dette bli en nyttårskonsert med mange overraskelser, flott og publikumsvennlig musikk.