Ansvarlig for manus og musikk i sommerens utendørsspel på Mausund, Marte Hallem, blir også den første som skal spille hovedkarakteren Oda.

Det forteller Hallem, som sammen med regissør Arnstein Langåssve og regiassistentene Line Heie Hallem og Espen Løvås har startet jakten på skuespillere og sangere. Sommerens storsatsing "Oda fra havet" er basert på mausundværingen Vidar Oskarsons trilogi, og har premiere 27. juni.

- Jeg gleder meg stort til å spille sammen med folket ute i havgapet, sier Marte Hallem.

Energi og lyst

I en pressemelding fra oppsetningen, skriver produksjonsledelsen at det er mange små og store amatørroller i det nye spelet somman nå håper å fylle med ivrige og dyktige amatører,

- Det viktigste er at man har masse energi oglyst til å stå på en scene, og det er også en fordel om man har litt erfaringmed sang og musikk. Det blir flere musikalske nummer med korsang og også littkoreografi, sier regissør Arnstein Langåssve.

Oppstartshelg

- Her er det rom for folk som bare vil synge ogvære med i fellesnummer, og det er også rom for dem som har lyst på talerollerå bryne seg på, sier han.

Om du vil være med, så sender du en mail tilarnstein.kulturskapet@gmail.no, eller v-oskars@online.no. skriv litt om degselv og dine erfaringer, og hva du har lyst til å være med på. 15. og 16. marsblir det samling på Frøya og Mausund.

- Det blir ei oppstarthelg hvor interessertesamles og får informasjon om hva dette er tenkt å skulle bli, og hvilkemuligheter som finnes for å bidra. Jeg har allerede fått på plass mangefrivillige som skal bidra bak scenen, og nå er det tid for å få på plass demsom skal være med på scenen også, sier prosjektleder Vidar Oskarson.

Behov for begge kjønn i alle aldere

Spelet handler om ungjenta Oda som vokser opppå Mausundvær på seksti- og syttitallet. Hun ønsker å bli fisker, men møter endel motstand mot dette. Oda fra havet er en skildring av hennes liv, drømmer ogutfordringer, av livet på kysten på seksti- og syttitallet, med spesiell vektpå det å leve med havet så tett innpå seg på godt og vondt.- Til rollene på scenen trenger vi både menn, damer, unger og ungdommer. Vi måse på fordelingen av roller etter hvem som melder seg og hvor mange, og i løpetav samlingen i mars vil det bli rom for å prøve seg litt både i manuslesing ogsynging slik at vi kan finne ut hvem som passer til hva, sier regissørArnstein.

Øvinger i juni

De som blir med på spelet, bør være forberedt på en intensiv øvingsperiode detre siste ukene i juni, før premiere den 27. juni. Mange av øvingene i startenvil foregå på fast-Frøya. I forkant av den treukersperioden bør man i tilleggsette av den helga i mars og noen musikalske øvinger utover våren.- Det vil bli sendt ut mer detaljert informasjon på mail til dem som melder seginteressert, sier Vidar Oskarson.