Under årets UKM-festival vil over 600 ungdommer i alderen 13 til 20 år opptre, og 27 av bidragene er fra Trøndelag. Blant dem er Sara Brasøy Fjeldvær (14) fra Hitra. Hun er plukket ut til å varme opp for tidligere UKM-deltaker LidoLido på utekonserten på Sverresborg i dag, fredag 27. juni.

Gatemusikk og ungdomsfestival

Sara og familien hennes tok et friår fra hverdagen på Hitra og reiste jorden rundt som gatemusikanter i 2012. I år kom hun videre til den nasjonale UKM-festivalen med den egenskrevne låta “Under your Spell” hvor hun står for både tekst og melodi selv.

Under festivalen varmer hun opp for LidoLido på utekonserten på Sverresborg klokka 20.00 fredag kveld.

I tilegg skal hun opptre på forestilling F lørdag 28. juni kl.18.00.

-  Jeg hører mye på musikken hans og syns den er veldig bra, så det er jo skikkelig kult å få opptre på samme scene som han, sier Sara entusiastisk.

Se bidraget til Sara og de andre to innslagene som varmer opp for LidoLido HER

UKM som springbrett

LidoLido er tidligere UKM-deltaker og har brukt UKM som springbrett for å komme dit han er i dag. I 2013 ble LidoLido kåret til “Årets nykommer” og vant 250.000 kroner under Spellemannsprisen.

Andre artister som har deltatt på UKM er blant annet Astrid Smeplass, Margaret Berger, Karpe Diem, Tone Damli Aaberge, Jenny Langlo, Moddi, Eva Weel Skram og Odd Nordstoga.

Samarbeid med MGP jr.

Som en åpning på UKM-festivalen i Olavshallen 26.juni, fikk festivalen besøk av tidligere deltaker Henrik Fuglem. Henrik er vokalist i bandet “Dråkmat”, et band som har kommet hele veien til finalen i MGP jr.