Ved skoleslutt i dag slapp Elin Strandheim Karpinski endelig katta ut av sekken: Med rundt 50 spente musikal-elever i salen, kunne regissøren fortelle at neste musikaloppsetning ved skolen blir den verdenskjente "Chicago"."Chicago" har gått sin seiersgang på mang en musikalscene siden oppsetningen på Broadway i 1975.- Publikum har lagt sin elsk på jazznummere, kriminelt fengende låter og sexy koreografi, skrev filmweb.no da man i vinter plasserte "Chicago" inn blant de ti beste musikalene gjennom historien.

Årets happening

Det er blitt en stor, årlig happening ved Frøya videregående skole når neste musikal-tema skal slippes. Så intet unntak i år. Elin Strandheim Karpinski samlet rundt 50 forhåndspåmeldte elever i amfiet for å orientere om sin godt bevarte hemmelighet. Kun musikal-medhjelper Elisabeth Antonsen har fått et innblikk i planene.-Hvorfor "Chicago"? Den er stilig, litt jazz-aktig, vi skal tilbake til 1920-tallet, forbrytermiljøet i Chicago, litt i bakgatene, masse humor, forklarer Strandheim Karpinski.

Valgets kval

Tross skolens mangeårige tradisjon og mange storsuksesser med musikaloppsetninger, har "Chicago" ikke før nå kommet på plakaten. Det var riktignok planlagt en oppsetning "Chicago" for noen år siden. Men planen ble avbrutt under det eneste året på lange tider det ikke har vært musikal ved skolen. - Vi har nå hatt så mange musikaler at vi kan begynne å tenke å å sette opp igjen noen av de første. Men "Chicago" blir altså første gangen, forteller Strandheim Karpinski.- Det er mange hensyn vi tar før valget faller; Den skal være passe vanskelig, ha passende musikkstil ut fra hvilken gruppe jeg har, og så bør det fortrinnsvis være en musikal jeg kjenner til, forklarer hun.

Stjerner

"Chicago" handler om Roxie Hart, som drømmer om å synge og danse seg ut av sitt fargeløse liv, akkurat som idolet hennes Velma Kelly. Når de begge havner i fengsel for mord, og Roxie får stjernestatus i mediene gjennom sin advokat øyner hun muligheten til å kunne bli en virkelig stjerne. Musikalen ble filmatisert i 2002 med Renée Zellweger og Catherine Zeta-Jones i hovedrollene. Musikalen går fortsatt på Broadway.