Hopsjøstiftelsen drar til med konsert i Hitra kirke på Melandsjøen søndag 4. November. På plakaten står danske Poul Krebs, norske Henning Kvitnes og norskengelske Claudia Scott.

- Trioen er på turne oppover fra Vestlandet. Siste stopp på turneen blir her i Hitra kirke, og det er jo ekstra artig. Før de kommer utover, spiller de på Smøla. Der er konserten allerede utsolgt for lenge siden, forteller Øivind Heidenreich-Riis i Hopsjøstiftelsen.

Danskenes svar på Åge

Poul Krebs blir her i Norge gjerne beskrevet som danskenes svar på Åge Aleksandersen. Sammen med Henning Kvitnes har de hundrevis av konserter bak seg og et platesalg som teller hundretusener av album. I tillegg har de med seg Claudia Scott, også hun et velkjent navn på den norske pop- og country

Krebs og Kvitnes møtte hverandre første gang i 1990, og har siden jevnlig arbeidet sammen. Krebs sin kjente  ”Sådan nogen som os” har også slått an stort i Norge – hvor Henning Kvitnes har sunget den til tops på hitlisterne under titlen ”Sånne som oss”.

(Start videoen av ”Sånne som oss” ved å trykke på hovedbildet.)

- Jeg gleder meg veldig. Dette er perfekte navn og musikk til en kirkekonsert, sier Heidenreich-Riis, som mener publikum på Hitra og Frøya bør kjenne sin besøkelsestid.

- Tre store stjerner, gode på hvert sitt felt, sammen er de dynamitt, skryter arrangøren, og forteller at kapasiteten i kirka er 300 publikummere.

Plass til 300

Heidenreich-Riis sier Hopsjøstiftelsen har vært på utkikk etter arrangement som kan utfylle de velkjente Hopsjødagene.

- Jeg er opptatt av at folk skal kunne ha det koselig og gøy, og vi syns at kirka kan brukes til andre kulturelle aktiviteter utover Hopsjødagene. I kirka er det plass til 300 mennesker, og blir derfor maks av det vi kan selge. Vi håper det blir trangt, men der det er hjerterom er det husrom, sier han med et smil.

Billettsalget er åpnet. Det er også mulig å kjøpe usolgte billetter ved døra, forteller arrangøren.

Øivind Heidenreich-Riis i Hopsjøstiftelsen