Kari Bremnes er kjent for stemningsfulle og personlige konserter, med en hel del ramsalt nordnorsk humor. Hun har med seg fullt band og er klar til å trollbinde det voksne publikum på Jorddunst-festivalen på Stølan til helga.

Nyinspilling

Kari Bremnes har gjennom flere tiår vært en viktig del av norsk musikkhistorie. Tre spellemannspriser, og seks nominasjoner har det så langt blitt.

For øyeblikket spiller hun inn en ny plate, og publikum på Jorddunst kan kanskje forvente seg urpremiere på noen av de nye låtene.

I tillegg til noen av de mest kjente låtene, som blant annet ”Grågåsa”  eller "Alle vet jo det". (Spill videoen ved å klikke på hovedbildet i artikkelen. Mobilbrukere: klikk her)

- Det er forsøkt tidligere å få Kari Bremnes til Jorddunstfestivalen, men det er først nå vi har lykkes, sa festivalsjef Frode Reppe nylig til lokalavisa. Han mener dette vil bli et høydepunkt i festivalens historie.

Gunnhild

Men også flere sterke damer står på Jorddunst-scenen lørdag 21. juli. Gunnhild Sundli (hun fra Gåte, ja) er en av dem. Sundli har i flere år jobbet aktivt som skuespiller ved Trøndelag Teater etter at Gåte brøt opp. For et og et halvt år siden begynte hun arbeidet mot soloalbumet som skal slippes i september.

- Etter at jeg bestemte meg for å satse på sangen, har jeg testa mye forskjellig før jeg landet på det jeg lager nå. Reist hit og dit og prøvd meg med forskjellige sparringspartnere. Jeg tiltrekkes av å synge om ting folk kjenner seg igjen i. Jeg liker å bevege folk, sier Sundli.

Av andre band som kommer til festivalen, som braker løs fredag, er Daily Hum, She Keeps Bees, Rodgers, Divided Multitude, Graveyards, Senjahopen, Hålogalandslaget, Daniel Norgren og Real McKenzies.

Gunnhild Sundli
She Keeps Bees