Helgepraten

Navn: Odd-Inge Strandheim

Alder: 55 år

Yrke: Rektor ved Ole Vig videregående skole

Bor: Vikhammer

Sivilstand: Gift og tre barn

Aktuell: Spiller konsert i helgen på Hopsjøbrygga med Mosquitos

Beskriv deg selv med tre ord.

Godt humør, arbeidsom og litt utålmodig.

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

Veldig spennende og sammensatt. Når jeg er på jobb er jeg 150% tilstede. Som rektor er det ikke mulig å planlegge dagen. I dag er NRK her på skolen i forbindelse med valget. Her må jeg kunne ta ting på sparket. På fritida er det mye musikk. Vi har jevnlige øvinger i Mosquitos, og har det fryktelig artig. Jeg synger også i Malvik blandakor sammen med kona mi, og opplever mye moro der. Jeg prøver å få tid til å trimme litt innimellom også. Ellers reiser vi til hytta vår på Frøya i Gurvikdal så ofte vi har anledning.

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

Litt mer tålmodig. Jeg kan ha en tendens til å mase opp meg selv og folk rundt meg. Ellers hadde det vært moro å vært en utrolig god fotballspiller. Men det toget har gått for veldig lenge siden.

Hva gjør du om ti år?

Da gjør jeg mye av det samme som jeg gjør i dag. Om ti år nærmer jeg meg pensjonistalderen, men jeg tviler på at jeg er pensjonist enda. Jeg holder fortsatt på med musikk og lever et aktivt liv.

Hva ser du på TV?

Det blir mye opptak av ting som har gått tidligere. Kona og jeg følger med på noen serier på HBO. Ellers liker jeg å få med meg nyhetssendingene. Og er det RBK-kamp på TV må jeg se det. Om jeg ikke er på Lerkendal og ser kampen der.

Hva lytter du til i bilen?

I bilen lytter jeg helst til radio. Der står P1 og durer og går. Jeg må ikke høre på et spesielt program, men liker å få med meg nyhetene på radio også.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

Jeg er ikke så verst til å lytte. Jeg er interessert i å høre hva andre har å si før jeg kommer til en konklusjon.

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy-  Hvorfor ham/henne?

Om den øya hadde vært øde hadde det vært aktuelt å få med seg en interessant samtalepartner. En filosof kanskje. Jeg ville valgt Arne Næss. Nå er han jo død, men i en tenkt situasjon så hadde det vært spennende. Da kunne vi ha reflektert over livet og tilværelsen.

Hva var den siste boken du leste?

For tiden leser jeg bok tre i en triologi av Ken Follett. Det er en fiktiv historisk fortelling. Denne boka handler om tiden fra andre verdenskrig og fremover mot vår tid. Spennende lesning.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Det første jeg kommer på er en varm sommerdag. Jeg ligger på ryggen i gresset og ser opp mot skyene som farer forbi. Jeg husker det som en fin stund. Jeg var svært aktiv som barn også, så jeg kan ikke se for meg at jeg lå sånn på ryggen veldig ofte. Men jeg skulle gjerne ha opplevd det igjen. Det er viktig å finne roen og la tankene fare. Og bare assosiere med hva skyene ligner på.

Hva serverer du når du får gjester?

Jeg pleier å lage baccalao. Det synes jeg at jeg får til bra. Jeg fisker også kveite, og det er artig å servere. Ellers er det min oppgave å lage pizzaen til fredagskvelden.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

Har jeg med meg gjester til hytta og det er finvær, er det artig å ta de med på båttur utover Sula, Bogøya og Mausund. Da kan vi stoppe ved Supen Pøbb og hygge oss med god mat og drikke. I dårlig vær kan jeg ta gjestene med til Titran eller Norddyrøy. Det er fascinerende å se på bølgene i uvær!

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

Ja! I helga må folk ta seg en tur til Hopsjø. Det blir veldig artig. Vi i Mosquitos skal gjøre det vi kan for at det blir en kjempekveld. Vi har øvd og øvd. Nå har vi spissa formen, så dette blir bra! Musikken vi spiller passer 40-50 åringer perfekt, men også yngre folk synes dette er gøy. Æ villa hvertfall tatt en tur!