TIX, eller Andreas Haukeland, er nemlig booket inn som avslutningskonsert på årets Frøyafestivalen lørdag 6. august. Tidligere på kvelden skal også Elg og Violet Road på festivalscenen for å lage en flott avslutning på tredagersfestivalen.

TIX, eller Andreas Haukeland, ble først kjent for en rekke russelåter som mange ganger er blitt kritisert for kontroversielt innhold. På festivalområdet Siholmen klarte han likevel umiddelbart å lage stor stemning blant publikum i alle aldre.

Det toppet seg da TIX fik øye på en liten versjon av seg selv stående oppå ett av bordene, ikledd TIX-bånd, solbriller og glitrende gulljakke av paljetter.

- Det er jo en MiniTIX her jo! Vil du komme opp på scenen, spurte TIX og da 7 år gamle Melvin Jensen lot seg ikke be to ganger og fikk synge med på flere låter.

Senere på kvelden

I år skal TIX på scenen ganske mye senere på kvelden.

– TIX var på Frøya i fjor, og tok publikum med storm. Nå stiller han senere på kvelden, og slipper å tenke på hva ungene tåler eller ikke av tekster. TIX har etter sin MGP-seier, seilt på en utrolig popularitetsbølge. Han er i dag en av Norges mest populære artister, sier Hallbjørn Stenhaug, festivalsjef.

Akkurat nå er TIX TV-aktuell som programleder for «Paradise» og var også med i siste «Hver gang vi møtes» Men i sommer er det full fart som artist, med nye låter og nye konserter over hele landet.

– Vi tror dette blir en flott kveld og en super avslutning på årets festival, sier festivalsjef. - Artistene denne kvelden er folkekjære og kjent for sitt grep på publikum. Lørdag er festkvelden, og da trenger vi musikk og musikere som får folk i godt humør. Her er det noe for enhver smak, så jeg tipper lørdagens billetter selges raskt, sier Stenhaug.

Lørdagskvelden

Festivalens siste kveld starter med Øyvind «Elg» Elgenes, kjent fra «Dance with a stranger». I tillegg kommer Violet Road tilbake til Frøya.

– Violet Road startet på mange måter sin karriere på Frøya, da Åge Aleksandersen oppdaget dette festlige nordnorske bandet. Siden har bandets popularitet og tilhengerskare bare vokst. Nå har bandet også fått oppkalt et veistykke etter seg, skriver Frøyafestivalen.

Tidligere er det kjent at artister som Åge Aleksandersen, Staysman, Halva Priset og revyartisten Harald Morten Bremseth spiller på Frøyafestivalen i år.

Les lokalavisas sommerportrett med Åge Aleksandersen her: