Og ikke nok med Suladaga i ei langhelg til ende; Suladagan fortsetter over i det nyutviklede konseptet Sommersula, som blir flere kulturelle aktiviteter utover sommeren.

- Tilsammen har vi et artistkorps på ca 25 personer, alle profesjonelle artister/kunstnere, forteller Sol Ek i Suladagan til lokalavisa.

Sammenhengende siden 2011

Suladagan har vært arrangert uavbrutt siden 2001. Årets program toppes av blant andre Henning Sommero. Sommero skal ha fyrkonsert sammen med bandet, og også spille til dans på brygga sammen med venner i et 60-tallsband.

- I tillegg har Pubben hyret dansebandet Bjørns til lørdag kveld, slik at tradisjonen med danseband også holdes i hevd, forteller Ek.

Latinkonsert blir det med det internasjonale gruppa Voces del Sur. Og Tango Esillado holder tangokonsert i løpet av helga, som starter torsdag 28. juni.

Overskuddet gis tilbake

Overskuddet prøver arrangøren å pløye tilbake til lokalmiljøet.

- Hvert år har det vært donert midler til formål som har vært viktig for utvikling av Sulasamfunnet og Suladagan. Herunder kan nevnes restauring av Sula Kapell (det eldste kirkested i Frøya), og flytebrygger, tankanlegg og servicerom på brygga for båtturister, restaurering av fyrvokterboligen og utstyr til leirskolen, forteller Ek.

Men de to siste årene har ikke gitt noe overskudd å snakke om og i 2011 viste bunnlinja røde tall, legger hun til.

-  Vi ser derfor at dersom vi fortsatt skal ha et arrangement på Sula må vi gå nye veier.  I år har vi et ønske om å ta sats og gå for nytt innhold i Suladagan, sier hun.

Programmet for i år består forøvrig bl.a. også av kammerkonsert i kapellet, elever fra Frøya kulturskole, mens årets festivalkunstner er Monika Wancke.