Fredrik Olsen fra Spellemannpris-vinnerne (2011) Kråkesølv kommer mandag 7. november til Frøya kulturhus. Her tilbyr kulturhust gratis skrivekurs for unge mellom 13 og 19 år.

- På to timer vil Fredrik fortelle litt om hvordan han går fram når han skal skrive en tekst til ei låt. Han deler noen tanker rundt det å skrive og utfordrer deltakerne til å gjøre noen skriveleker. Han har også med seg eksempeltekster, skriver kulturhuset på HFkalenderen.no og oppfordrer interesserte til å ta med skrivesaker og møte opp.

Kråkesølv ble årets popgruppe under utdeling Spellemannprisen i 2011.

Fredrik Olsen Foto: Frøya kultur- og kompetansesenter

Det er Sør-Trøndelag fylkesbibliotek som har organiserer turneen til Fredrik i Sør-Trøndelag. Frøya er et av stedene som får besøk. UKM Frøya og UKM Hitra er de lokale arrangørene.

- Målet med besøket er bl.a. å få flere ungdommer til å melde seg på UKM med litteratur. Det passer i den sammenheng å minne om at det var en låtskriver som fikk Nobels litteraturpris i år, sier Guro Rønningsgrind, UKM-koordinator og kulturskolelærer i Frøya kulturskole.

Hun forteller at arrangøren er i gang med å planlegge neste års lokalmønstring, som er i uke 6.

- Åpning av UKM utstilling 8. februar og UKM scenearrangement lørdag 11. februar. Ungdommer kan begynne å melde seg på fra 1. desember med alle slags kulturuttrykk, forteller Rønningsgrind.