Lørdag er det klart for årets utgave av Hitterkveld i Hitrahallen, en tre timer lang skrytekveld der hitterværingene feirer seg selv med god mat, musikk og prisutdelinger.

Blant underholderne er den folkekjære gitaristen Frode Alnæs fra Kristiansund, en by Hitra historisk sett har hatt mye samkvem med. (Senere på kvelden skal Alnæs også spille på utestedet Knarren. Og søndag kveld er det Frodes tur ut i NRK-programmet "Sanger om Norge".) Publikum får også stifte bekjentskap med «Iver Gaustad» fra Skaun Artikailleri.

Prisutdelinger

Under Hitterkveld i skal det også deles ut blant annet kulturpris, frivillighetspris og næringspris, men mye annet skal også fylle kvelden av mat hygge og god underholdning.

-  Profilerte artister, barn og ungdom skal sammen sørge for å gi folk god underholdning. Vi håper å ha satt sammen et program som folk flest vil like, både av mat, musikk og revy, sier kultursjef Omar Pleym.

I tillegg til humor blir det mange og varierte innslag fra Hitras ungdommer: trommesolo, dans, egenkomponert musikk, band og en flott musikkvideo. Innslag som alle gikk videre til Ungdommens Kulturmønstring i Selbu etter påske.

Ingolf Jektvik har nylig hatt sin ”debut” med egne viser, som fremføres med orkester også i Hitrahallen.

– Vi håper folk kommer og sikrer seg en plass i salen, for her skal det bli en hederskveld.

Håper på full sal igjen

Og kan kultursjefen si noe om prisvinnerne?

– De er verdige vinnere. Veldig velfortjent, alle sammen, ler Omar Pleym.

– Vi håper på full sal også denne gang, som de to foregående år, sier Bjørn Fjeldvær ved Hitra kulturskole.

Årets konferansierer er Frode Arntsen og Thea Arntsen.

Det selges billetter både på biblioteket, på nett og i døra. Men for å være sikret gratis mat oppfordres publilum om å kjøpe billett på forhånd.

Publikum får også stifte bekjentskap med «Iver Gaustad» fra Skaun Artikailleri.