At sistrands-elevene setter opp skuespill det siste året før de starter på ungdomsskolen, er en svært gammel tradisjon. Kontaktlæreren til årets 7. klassinger, Kine Ervik, husket skuespillene hun så i oppveksten, og hun mintes da hun sto på scenen selv, i stykket «Det blå folket». Nå var det hennes klasse som gjorde seg klar bak sceneteppet, foran en sal som dessverre ikke var fullsatt.

Dyktige skuespillere

«Jakten på kunnskapens bok» handler om Sara (spilt av Agnes Eidsvåg) som leter etter kunnskapens bok. Hun håper at den kan gi henne svar på alt hun lurer på.

Hva skal hun bli? Hvilke talenter har hun? Og hvordan kan hun vite at hun er forelsket?

Underveis møter hun mange artige, og rare figurer som gang på gang kaller på latteren hos publikum.

Elevene selv holder stort sett maska, viser god disiplin, og stort talent for skuespilleryrket. Flere av tolv-trettenåringene imponerte også med flott sang.

Lokal bearbeidelse

Stykket, som er skrevet av Ingunn Andreassen, var morsomt, og det var godt framført. Mye av æren for det skal tillegges Elisabeth Antonsen Dyrø som har instruert dem i sang, og ikke minst Mona Elisabeth Skarsvåg som også i år har vært dramalæreren deres. Sistnevnte har også bearbeidet skuespillet slik at vi som var til stede kunne kjenne oss igjen i lokale stedsnavn og bygninger. Det gjorde ikke forestillingen noe dårligere.

Det eneste som var litt trist, var at ikke salen var stappende full. Det hadde de unge skuespillerne fortjent.