I dag klokken åtte starter Ut i Havet-festival nummer åtte med utror for havfiskere.  Så kommer biskopen.  Så går det slag i slag.

- Full kontroll

Midt i forberedelsene til årets travleste helg på Mausund får vi tak i en festivalsjef med nervene i sjakk.

-Her har vi full kontroll, sier Nina Sørgård.

–Bak meg driver 15-20 staute karer og banker plugger, reiser stenger og strekker duk, så nå blir det telt.  Dette er bare gøy, kvitrer Nina.

Som vanlig er programmet for festivalen ambisiøst, med kjente saker som konserter i teltet, havfiskekonkurranse og allehånde salgsboder.

Biskopbesøk

Frekke viser

Noe som muligens blir en kontrast til denne delen av programmet er trondheimeren Torstein Andersens bidrag på fredag.  Han er freelanceformidler, og har med seg et knippe frekke viser og erotiske folkeeventyr til senen i Kjeila.

Når dette skjer kommer også NRK Midt-Nytt til å være på plass og sende deler av opptredenen på direkten, så her blir det mulig å få med seg et stemningsbilde fra Mausund for alle som ikke kan ta turen utover.

Konserter

Ellers er det selvfølgelig konsertene i teltet som trekker masse folk, og folkelig er et dekkende ord for banda som er booka i år.  En god blanding av gamle dragere, rap-pop og band med høy partyfaktor, uten en markant headliner.  Vi spør festivalsjefen om hun har noen private favoritter og får raskt svaret at Gunslingers fra Hardanger står høyt på lista med sin versjon av ”Dar kjem dampen”.

-Ellers gleder jeg meg egentlig til hele arrangementet, sier Nina.

Så er det bare for den som har muligheten til å sette av noen timer eller dager for opplevelser for store og små.  Siste gruppa blir spesielt tilgodesett på fredag med barnas dag på Varden Stadion, med varierte aktiviteter og besøk av kjente figurer fra barne-tv.

Nina Sørgård