Drømmestipendet 2021 tar nå imot søknader fra Frøya og Hitra, og Frøya kulturskole vil oppmuntre alle unge til å satse på drømmen sin.

Alle i aldersgruppen 18 til 25 kan søke på drømmestipendet, i forskjellige kategorier. Disse er teater, visuell kunst, dans, sirkus, skriving eller åpen klasse.

Frøyværing i fjor

Fjorårets mottaker av stipendet var frøyværingen Gils Rooker, som ble utdelt 30 000 kroner for drømmen rundt skøyta «Fenris».

Han var en av 50 unge i Norge som mottok stipendet.

– Det var spesielt å få så mye oppmerksomhet for å gjøre noe som man ikke gjør for å få oppmerksomhet. Det er motiverende, for å si det sånn, sa Rooker til lokalavisa Hitra-Frøya etter utdelingen i fjor.

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og skal gi verdifull inspirasjon og annerkjennelse. De vil også bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. I tillegg skal de bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

Frøyværingen Gils Rooker var mottaker av Drømmestipendet i fjor. Foto: Ronny Teigås

– Blir stolt som frøyværing

Frøya kulturskole ønsker at flest mulig blir gjort oppmerksomme på denne muligheten.

Toril Antonsen Aae, virksomhetsleder i Frøya kulturskole sa dette til Hitra-Frøya da Rooker mottok stipendet i fjor:

– Det betyr mye. Jeg kjenner jeg blir veldig stolt som frøyværing og som kulturskolerektor over hvor mange dyktige frøyværinger det er der ute i verden som jobber med sine lidenskaper. Det får meg til å tenke at grunnlaget vi legger her er viktig.

Drømmestipendet deler ut 50 stipend på 30 000 kroner hver, altså deler de ut årlig 1,5 millioner kroner årlig for at unge kan realisere drømmene sine.

Søknadsfristen til drømmestipendet 2021 er 2. desember.