Trondheimsolistene er blitt internasjonalt anerkjent siden etableringa i 1988 og har spilt en rekke nyttårskonserter på Hitra og Frøya. På grunn av koronarestriksjoner i salen er årets planlagte konsert i Frøya kulturhus i år omgjort til en digital konsert.

Konserten kan ses via kulturhusets nettsider og her på lokalavisa Hitra-Frøya.no torsdag 6. januar kl. 18:30

– Trondheimsolistenes årlige nyttårskonsert byr som alltid på overraskelser. Programmet presenteres fra scenen og vi vil få høre noe for enhver smak, sier Håvard Dyrø, avdelingsleder i Frøya kulturhus.. Årets solist er sopranen Eir Inderhaug.

– Hun er godt kjent for det trønderske publikummet og kan enkelt beskrives som et fyrverkeri i seg selv, sier Dyrø og ønsker velkommen til digital direktevisning.

Konserten er gratis, men arrangøren Frøya kulturhus oppfordrer til en frivillig donasjon via betalingstjenesten Vipps.

Trondheimsolistene er blitt internasjonalt anerkjent siden etableringa i 1988, som tilbud til studenter ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Orkesteret består av unge og talentfulle musikere. Trondheimsolistene har vært på flere internasjonale turneer, blant annet sammen med verdensstjernen Anne-Sophie Mutter, og har mottatt flere Spellemannpriser i klassisk-klassen.