Konserten hadde fått navnet ”Nye takter” fordi det meste musikken var ny-innøvd. Likevel lovte dirigenten for Hitterklang, Charlotte Stav, at det skulle være musikk for enhver smak.

Det var et stort spekter av sanger, fra gospel, via joik, til egenskrevne låter av Therese Ulvan, Hege Anita Skjærvik og Ingolf Jektvik.

Hoppe etter Wirkola

Hitterklang har flere gode solister, en av dem er Roar Lyng som også overrasket alle med å være svært god på saxofon. Dirigent Charlotte Stav beskrev Hege Anita Skjærvik som en av de skjulte perlene i koret, og i tillegg til å være solist, sang hun også egne sanger.

- Å synge etter Therese er vel litt som å hoppe etter Wirkola, sa Skjærvik før hun framførte ”You Dont Make an Easy Babe.

Etter framførelsen kan man vel slå fast at hun i hvert fall hoppet like langt som Wirkola.

Temperaturstigning

Etter Therese Ulvan sin framførelse av ”Fordi æ ælske dæ”, en sang som er oversatt fra Bob Dylans orginal ”Make You Feel My Love”, steg temperaturen i salen til over kokepunktet. Hitterklang framførte en utrolig versjon av den kjente sangen ”Fever”. Elvis Presley, Beyonce og Madonna er noen kjente sangere som har sunget coverversjoner av denne låta, men å høre sangen fremført av et kor var noe helt for seg selv.

Unge Hitterklangere

Under årets vårkonsert fikk de unge Hitterklangerne en sentral rolle. Elisabeth Strøm Lund, Hege Strøm Reitan og Helle Glørstad fremførte Adele sin Someone Like You, mens Brage Aleksander Ulvan Lervåg spilte piano.

Dirigent Charlotte Stav underviser ungdommene i kulturskolen og har sørget for at de har funnet sin plass i koret.

- Det var utrolig moro å opptre, særlig med Adele sin sang og Ingolf sin ”Visa frå Havmyra”, forteller Helle Glørstad som opptrede for første gang sammen med koret denne kvelden.

Også den unge pianisten Brage Aleksander Ulvan Lervåg var fornøyd med opptredenen. Han avslørte imidlertid at han ikke var så rolig og selvsikker som han virket på scenen.

- Jeg var så nervøs. Jeg så for meg at jeg skulle få blodtrykksfall og besvime, forteller han.

Fornøyd dirigent

Den forholdsvis nye dirigenten, Charlotte Stav, var svært fornøyd med konserten. Hun hadde vært litt urolig for at publikum heller kom til å prioritere Melodi Grand Prix i stedet for vårkonserten, men bekymringene viste seg å være grunnløse. Hun var også svært fornøyd med å ha fått med flere unge sangere.

- Det er fantastisk å vise fram nye sangtalenter, sier Stav.

Besøk fra Dublin

En av gjestemusikerne var Josh Johnston på piano. Johnston er fra Dublin og hadde tatt turen over Nordsjøen ens eneste ærend for å opptre på konserten. Hege Anita Skjærvik ble kjent med Johnston da hun bodde i Dublin, og de har jobbet sammen i mange år og har i fire år arbeidet for å gi ut et album sammen.

- Det var utrolig koselig å bli invitert, Hitra er en fantastisk øy, sier Johnston som er i Norge for første gang.

Skjærvik og Johnston skal ha konsert på Børøysund Marina på søndag før Johnston drar tilbake til Dublin.