- Det er tydelig at mange hadde et forhold til Arthur Indergård. Det har vært folk innom som har tatt turen helt fra Trondheim, bare fordi de kjente Arthur, forteller Morgen Sagmo.

Originalen og altmuligmannen Arthur Indergård hadde en stor produksjon av landskapsmalerier, og han malte også bilder av hus og gårder på bestilling. Det er ikke få husstander på Frøya som har hatt en Indergård på veggen. Da Morten Sagmo kjøpte seg feriehus på Hallaren, fulgte det med en Indergård på kjøpet, og han fattet interesse for kunstneren som det gikk så mange historier om. Derfor tok han initiativet til Indergård-utstillingen som ble holdt på Grendahuset Lyngheim på Hallaren sist lørdag og søndag. Cirka 15 bidragsytere har lånt ut sine Indergård-bilder til utstillinga.

Når lokalavisa kommer innom utstillingen på søndag, kan Sagmo fortelle at hele 40 personer så utstillingen dagen i forveien, og at det allerde da hadde vært ett tredvetall personer innom på søndagen.

- Det er mange som kjente han, og det har blitt utvekslet mange historier om han. Og det er flere som forteller det samme, noe som tyder på at de fleste historiene er sanne, sier han.

Hvis Arthur Indergård hadde levd, ville han fylt 100 år i august neste år. Sagmo mener at det bør Frøya markere.

Foto: <137><137>
Foto: <137><137>
Foto: <137><137>
Foto: <137><137>
Foto: <137><137>