I sommer satte Gabriëla Lukassen i gang en innsamlingsaksjon til inntekt for den frivillige hjelpeorganisasjonen Dråpen i havet. Dette etter at frøyværing Evelyn S. Pettersen lokalt synliggjorde arbeidet deres for flyktninger i Hellas.

Aksjonen nærmer seg nå slutten, men før Gabriëla kan sette endelig punktum har hun et aller siste ønske.

- Til kunstauksjonen vår fikk vi donert et maleri i fra Sindre Mosand som vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på, men som ikke har blitt solgt ennå. Prisen er satt til 4000 kroner, sier Lukassen.

Aksjonen oppsummert

Utover dette har Lukassen summert opp pengene som har kommet inn i forbindelse med kunstauksjonen, musikkvideolansering og veldedighetskonserten deres.

- Vi fikk inn 5555 kroner under kunstauksjonen. Dette beløpet håper vi vil øke ytterligere om vi lykkes å selge Mosands bilde. Kroneruller Sigurd Vie har stått i bod og solgt lodd, ting og tang til aksjonen og samlet inn 1500 kroner. Det har blitt solgt mat under konserten og vafler for 3561 kroner. Billettsalget til veldedighetskonserten var på 6336 kroner.

For noen år tilbake fikk Gabriëla penger fra lokalt næringsliv til å gi ut plate til inntekt for et godt formål. Disse pengene fra Bewi og Aqualine (tidligere Frøya Havbruksservice) har Gabriëla etter avtale med firmaene valgt å ta i bruk i dette spesifikke prosjektet.

- Etter at produksjonskostnadene er betalt står det igjen 13963 kroner. Til sammen utgjør dette en sum på 30915 kroner til Dråpen i havet.

Skuffet over billettsalget

Gabriëla sier hun er noe skuffet over ikke å ha nådd innsamlingsmålet på 100 000 kroner.

- Etter hvor mange flere vi hadde hatt plass til i salen under veldighetskonserten så var det et realistisk mål. Men man kan ikke kreve at folk møter opp og da aksjonen fant sted var det en travel periode for mange. Jeg bare håper at folk ikke er mettet på å stille opp for hverandre i nødsituasjoner. Det er så mye elendighet i verden, en annen gang kan det være vi selv som trenger hjelp.

Samtidig må man være fornøyd med det som tross alt har kommet inn, tilføyer Lukassen.

- Vi oppfordret folk til å donere penger til Dråpen i havet og merke innbetalingen med auksjonen på Frøya, men har ikke en oversikt over hvor mange øyværinger som har donert direkte på denne måten.

Engasjementet samlet folk

Det er lagt ned mye frivillig arbeid i aksjonen. Å få gjennomført planene stiller dessuten store krav til de mange involverte, sier Lukassen.

- Men det ble en veldig flott opplevelse hvor rausheten til folk kom til syne. Det lever tydelig et stort engasjement i mange øyværinger. Vi lykkes sammen og jeg er takknemlig for all hjelp.

Hun tilføyer med glimt i øyet at det har vist seg at Hitra og Frøya fint klarer å samarbeide på mange måter.

- Det sosiale samværet og samhørighet har vært en viktig faktor i innsamlingensaksjonen, ikke kun det økonomiske. På vårt vis har vi vært med på å synliggjøre Dråpen i havet og sørget for at noen av de som trenger elementær hjelp får det. Man kjenner i hjerterota at dette har vært riktig å gjøre, avslutter Gabriëla Lukassen stolt.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no