Lørdag 3. august kommer The Waterboys til Trondheim og Borggården. Men før det kjente bandet går på scenen vil hitterværingen Anders Jektviks lage stemningsfull og underfundig visepop.

Anders ble kjent for flere enn øyværingene ved sin deltakelse i Norske Talenter. Han deltok som visesanger og sang blant annet  sine egne låter som ”Bare saind” og ”Tøv”. Han endte opp med en andreplass i finalen i desember 2012.

Den 1. februar i år ga han ut sin debutplate ”Aill kjeinne aill”.

Fishermans Blues

The Waterboys ble dannet for 30 år siden av frontfigur Mike Scott og ble berømt for sine kraftfulle liveopptredener og majestetiske alternativrock album som ”A Pagan Place” og ”This Is The Sea”, som inkluderte deres største hit ”The Whole Of The Moon”.

Med den irske felemaestroen Steve Wickham, skapte bandet sitt millionselgende ”Fishermans Blues” album. Fra å lage storslagen, dramatisk, intens og pasjonert gitarrock i starten, gikk de over til enklere, akustiske sanger som var inspirert av irsk folkemusikk. Siden da har The Waterboys fortsatt å gjøre populæree plater og har modnet til et av verdens beste liveband.

The Waterboys musikk miks av Celtic folk og rock’n roll veksler mellom de vare, skjøre øyeblikkene til de mer løse og viltre musikkopplevelsene.

– Borggården burde passe bandet og frontfigur Mike Scott perfekt. De har besøkt Trondheim før, og vi vil mer enn gjerne ha de tilbake, sier arrangørene av Olavfestdagene.