Førstkommene søndag er det igjen klart for «Kom deg ut-dagen». Turistforeningen arrangerer rekordmange turer og uteaktiviteter over hele landet.

Hitra Turlag inviterer folk til å være med på tur på «Gammelveien» fra Lakselva til Kvilarrommet i anledning dagen, mens Frøya Turlag byr på tur til Kvistalykta.

Friluftsaktiviteter

- Vi vil blåse liv i søndagsturen. Målet med Kom deg ut-dagen er å gi folk en smakebit av gleden ved å være ute og dermed inspirere til mer friluftsaktiviteter i hverdagen, forteller DNTs generalsekretær, Nils Øveraas.

Kom deg ut-dagen er Norges største friluftslivsdag for hele familien, og arrangeres nå for 15. gang. To ganger i året organiseres turer og friluftsaktiviteter i nærmiljøet som er åpne for alle. I år er hele 48 av DNTs medlemsforeninger med. De står bak om lag 140 arrangementer over hele landet.

- I fjor høst deltok om lag 35.000 på Kom deg ut-dagen. Vi håper på ny rekord i år, siden vi denne gangen tilbyr flere arrangementer enn noen gang, forteller Øveraas.

Kvilarrommet

Hitra Turlag starter arrangementet ved Lakselva sør for Fillan denne søndagen. Alle som blir registrert ved vendepunktet ved Kvilarrommet, er med i trekningen av fine premier.

- Vi håper mange legger søndagsturen innom oss, og blir med på en fantastisk friluftsdag. Her er alle velkomne til å bli med, både turvante og nybegynnere. Håpet er at dette for mange kan være starten på en aktiv høst med fine naturopplevelser, sier Ola Rønningen, leder i Hitra Turlag.

Kvistlykta

Frøya Turlag legger samme dag turen til Kvistalykta.

– Kjør mot Titran og ta av mot Kvisten hvor dere følger veien til enden. Turen til Kvistalykta er lett, så ta med hele familien, oppfordrer Ginhild Riiber i Frøya Turlag.

Det blir merket løype med turtipp frem til Kvistalykta, og nyttig gibortgave til alle samt trekning av premier på turtippen.

Kvistalykta