To og en halv time med rolig, tradisjonell, rockete og koselig julemusikk - det er hva Strand skolekorps og gjestene bød på under søndagens førjulskonsert. I tillegg var det selvsagt kaffe og kaker og loddsalg.

Det var vertene som ledet an med første parti av førjulskonserten godt introdusert av kveldens konferansier Kjersti Lindal. Skolekorpset med dirigent Kjell Roar Sæther spilte "Sonjas sang" fra filmen "Reisen til julestjernen" og de mer rockete "Jingle Bell Rock" og "Rockin Around the Christnas Tree" samt en smule juletilpasset versjon av Plumbos "Møkkamann" (som ble til Julemann i denne framføringa).

Korpset sørger også for tilveksten ved å undervise aspiranter, og tre av årets fire aspiranter var i kveld til stede og fikk sin egen avdeling under konserten. Sjarmerende og gode framføringer av for eksempel "Bjelleklang".

Deretter kom en strålende solo-framføring av kveldens gjesterartist Sara Emilie Eide Haltland fra Fillan. Den unge sangstrupen blir bare bedre og klarere med årene, og under konserten spilte hun piano og sang "Himlen i min favn" til treningkast gåsehud.

Neste gjest ute var Frøya skolekorps. Litt færre i antall medlemmer enn Strand, men duverden; det var mye og fin lyd av de åtte musikantene, anført av dirigent Gerhard Rooker. Frøya skolekorps satte "Deck the halls", "Song of Hope", "Bruremarsj", "Itsy Pitsy Teenie Weenie" og "Bjelleklang" på programmet.

Deretter kom de voksne på podiet. Strand seniorbrass, som er i innspurten fram mot den årvisse og kjempepopulære Kakelinnekonserten 21. desember, framførte bl.a. "Vårres jul", "Trondheimsnatt" og "Pinicchio", før det var klar for alle musikantene på podiet samtidig og fellesnummer og allsang av "Glade jul" og "Deilig er jorden".