Det første av en hel rekke med åpningsarrangementer i Frøya kultur- og kompetansesenter ble holdt lørdag kveld. Dette var folkefesten, med inviterte gjester fra Frøya og Hitra, og med en rikholdig åpningskonsert fra den splitter nye kultursalen. På mandag holdes selve den offisielle åpningen, også da med inviterte gjester.

Se bildene i bildekarusellen over.

En ny standard

Frøya har satt standard for kulturkommunene. Åpningen av Frøya Kultur og Kompetansesenter viste nemlig en åpningskonsert uten sidestykke. Det var for det meste innslag av kunstnere som er fra eller har tilknytning til Frøya eller Hitra.

I døren ble samtlige ønsket velkommen av ordfører Berit Flåmo og rektor Bjørnar Johansen. I inngangspartiet var det dekket med alle tenkelige anretninger av fingermat både fra sjø og land, det var det faglinjen for restaurant og matfag ved Frøya videregående som sto for. Det er bare Frøya som klarer og servere 300 personer på så kort tid og i tillegg som en gedigen konsert skal avvikles innen en tidsramme på to og en halv time!

Berit Flåmo takket alle som har bidratt til at vi har kommet i mål med dette huset, og det på så kort tid.

- En spesiell takk til næringslivet på Frøya og Frøya kommune, sa Berit Flåmo.

- Jeg er så glad for at det er så mange av kommunens eldre som er her i kveld sammen med oss, hjertelig velkommen, sa ordføreren.

Stor stemning i salen

Konserthuset fungerte både med lyd og lys, det var så alt gikk på skinner og stemningen var stor i salen. Det var opptredener av alt fra barn fra kulturskolen til mere erfarne kunstnere. Tilsammen var det tolv forskjellige innslag på scenen. Konferansierer var Mona Grudt og Tore Strømøy og ledet gjennomføringen av konserten, noe som gikk knirkefritt fra kunstnere og scenearbeidere.

Det nye flyglet ble innviet av Sindre Fredrik Strøm, et flygel som er av ypperste klasse. Konserten ble avsluttet med at alle deltagere kom inn på scenen og framførte «Det e lysast der lyse kjæm frå» av Magne Romestrand / Hans A. Grønskag, akkompagnert av Gabriela Lukassen på piano og Maciej Karpinski på fløyte.

Etter konserten var det en rørt ordfører som vil takke alle som var på Frøya for å delta på festen i kulturhuset.

- Dette var en fin kveld med en rørende avslutning, sier Berit Flåmo.

Åpningsuka

Når Frøya Kultur og kompetansesenter nå åpner, kan små og store øyværinger glede seg til varierte kulturopplevelser.

I dag (lørdag" var "Folkefesten", den "Offisielle åpningen" er på mandag (begge disse arrangementene er for inviterte gjester). På søndag formiddag er det "Idrettens dag", etterfulgt av Discokveld og Nattkino.

På formiddagen mandag er det "Barn og unges dag".

På tirsdag er det "Frøya-kulturens dag", på onsdag er det "Hitra-kulturens dag". Begge dagene med henholdvis artister fra Frøya på tirsdag og Hitra på onsdag.

Frøya kulturskole i samarbeid med Hitra kulturskole, har torsdag to forestillinger "Bølgebarna".

Fredag er det åpen omvisning i Frøya Kultur og komeptansesenter, før åpningsuka avsluttes med Johndoe-konsert.