Footloose

Allerede i august ble det bestemt at årets musikal skulle være Footloose. Hver onsdag siden skolen startet i høst, har musikalgruppa ved Frøya videregående hatt øvinger. Lokalvisa er innom den siste ordinære onsdagsøvinga før det braker løs med prosjektuka som munner ut i premiere neste fredag. Det øver på det som kan bli ett av høydepunktene: tittellåta Footloose, der nesten hele ensamblet er på scenen og danser. Instruktørene Elin Karpinski Strandheim og Elisabeth Antonsen Dyrø danser med. Det ropes instrukser, elevene kommer med innspill, og det tas en ny gjennomgang av samme låta. Elin poengterer at det trengs mengdetrening, og oppfordrer til at elevene kjører egentrening på dansetrinnene før prosjektuka starter.

Det øves på selve finalen

Vi trekker til side to av hovedrolle-innehaverne Beatrice Meland Bremnes og Iver Tanesmo.

Egentrening før prosjektuka

Iver er en av de som føler han trenger litt ekstra trening på dansinga. Han går på fiske- og fangst, og har vært ute på praksis en hel måned.

- Jeg fikk med meg dansehelga før jeg dro. Men merker at jeg har mista masse tid, så jeg har mye å pusse på for å komme på linje med de andre, sier han.

Iver og Beatrice påpeker at det er i løpet av prosjektuka, hvor det øves musikal fra morgen til kveld, at brikkene faller på plass.

- Først da ser vi helheten, sier Iver

- Jeg tror det skal bli bra i år, også. Eller: jeg vet det kommer til å bli bra, sier Beatrice.

Stas å få hovedrollene

De bekrefter at det er stas å bli tildelt en hovedrolle i frøyamusikalen.

- Det er arti. Det er ingen selvfølge å få det. Det er mange som er flinke her. At vi ble valgt får vi ta som tegn på at vi gjorde det bra i fjor, sier Beatrice, som spiller prestedattera Ariel.

- Hun er litt rebelsk. Hun veksler på å gå i kirka og "å fær" etter guttene, forteller Beatrice.

Dans mot danseforbud

Iver Tanemsmo spiller Ren, gutten som kommer flyttende fra storbyen til det lille stedet hvor Ariels far, pastoren, nettopp har sørget for at det er nedlagt forbud mot fest og dans. Et forbud Ren har vanskelig for å godta.

- Han finner seg ikke til rette med lovene og reglene, og forsøker å forandre på dem, forklarer Iver.

Og som vi kan ane: Ren klarer å få endret på ting. Footloose er en musikal med mye dans, men vi får også, som seg hør og bør, minst en kjærlighetshistorie. Ren og prestedatteren Ariel er en av flere par som finnes sammen i løpet av musikalen.

- Det er flere kjærlighetshistorier. Men først og fremst er dette en musikal med mange kule dansenummer. Selve Footloose blir garantert ett av høydepunktene, sier Beatrice Meland Bremnes.

951 64 597

Trond.Hammervik@hitra-froya.no