I tiden mellom den gang man ikke hadde et eneste værvarsel å forholde seg til, og lenge før nåtidens moderne værvarsling, ble det ringt til telefonsentralene, som heiste opp bestemte signaler i ei mast, som viste hvordan været skulle bli. Dette var bare om det var minst kuling i vente, og de ulike symbolene, og i hvilken rekkefølge de hang, fortalte folk om både vindretning og styrke.

Dette hadde en av paneldeltakerne under Eldres kulturmønstring, Hans Hakkebo med seg og viste fram for forsamlingen. En interessant seanse, men som sikkert alle er glade for er avlegs i dag. Det er liksom lettere å sjekke værmeldinga på annen måte.

Hvor viktig er mannen?

Årets EKM var forøvrig en flott blanding av opplysning og underholdning. Selvutnevnt professor for anledningen, Johan G. Foss, snakket om både mannen, kvinnen, bladlusa og ulike former for formering. Selv om han i starten av foredraget hevdet at mannen var unødvendig, kom han etter hvert fram til at vi alle skal være glade for at det finnes to kjønn blant oss. Foredraget skapte til tider stor munterhet i salen.

EMK hadde et godt utvalg av underholdere i amfiet, mens ganske få, men svært varierte og dyktige kunstnere blant annet stilte ut både søm, strikking, maling og trearbeid i idrettshallen.