I dag hadde mange møtt opp i gymsalenpå Fillan skole for å få med seg årets UKM. I år gikk Hitra og Frøya hver forseg, og det var derfor et mindre og mer intimt arrangement enn tidligere. Mentalentene var det ikke heldigvis ikke mangel på allikevel.

Flest musikalske sceneinnslag

Første deltager ut var 14 år gamle HegeStrøm Reitan. Hun hadde valgt å synge en låt av den britiske X-factor-deltageren, CherLloyd. Derfra og ut ble det mye musikk. Hele 11 av 12 sceneinnslag varmusikalske innslag. De to eneste som valgte å gjøre noe annet, var 12 år gamleHelle Glørstad og Pia Ingelinn Solberg, som danset en dans de hadde laget selv.Det ble både hopp og sprett, dunkende hjerter og forelskelse i løpet avde få minuttene med dans.

Sara B. Fjeldvær deltok også i år medfantastisk sang (Duffy - Rain on your parade), og også bror Aslak B.Fjeldværstilte i årets UKM. Han spilte Dovregubbens Hall på piano med både innlevelseog varierende trykk og tempo - akkurat slik det skal gjøres. Men det var ikkebare Fjeldvær-familien som viste talent innen musikk; Syver Lie Rønningen haddefull kontroll på trommesettet, Malin Stensen sang vakkert og behersket, ogfemten år gamle Marte Ottesen imponerte med selvskrevet sangmateriale.

Det var det velkjente bandet Reload somfikk avslutte et høyst vellykket UKM-arrangement. Bandet rocket scenen og sattenok fart i dansefoten til flere av publikum før dagen var omme.

Flere utstillingsbidrag enn sceneopptredener

Selv om Hitra nok en gang beviser atdet bor mange musikalske talenter her, så var det i tillegg kommet inn hele 19utstillinger. Blant dem var det blant anent malerier, tegninger, noveller,fotobok og skulpturer.

- Jeg har ikke deltatt på UKM før, menmeldte meg på siden mange sa at jeg burde gjøre det, forteller Eline MastadSørsæther.

Hun har stilt ut malerier avkvinneansikt.

- Jeg har alltid sett på kvinnen som enstor inspirasjonskilde. Det er jo veldig fint. Tre av fem ansikter er littdystre, mens to andre symboliserer litt mer lyst, forklarer hun.

- Jeg har holdt på med tegning ogmaling så lenge, så nå var det på tide at jeg deltok i UKM, mener hun oginnrømmer at det hadde vært veldig gøy å gå videre.

Hvem som går videre til fylkesmønstringer enda ikke offentliggjort.